10-beauty-tips-voor-hem-en-haar-425x255

10 beauty tips voor hem en haar


1. Verzorg je huid.

Maak je huid regelmatig schoon met een huid vriendelijke zeep of wasgel. Doe de huid van je lichaam 1 Ã 2 keer per week scrubben met ronddraaiende bewegingen en een daarvoor bestemd product. Zo zorg je ervoor dat de dode huidcellen van de huid verwijderd worden en krijgt je huid een mooie natuurlijke glans. Daarnaast zorgt het scrubben met ronddraaiende bewegingen voor een betere bloedcirculatie wat op zijn beurt weer bevorderlijk is om “sinaasappelhuid” tegen te gaan of op de langere termijn te verminderen (voor dit laatste is ook veel massage nodig en speciale crèmes)

2. Houdt je haar en hoofdhuid gezond.

Zorg ervoor dat je je haar met enige regelmaat wast en verzorgd. Was je haar met de shampoo die geschikt is voor jouw haar en verzorg je haar daarna met een verzorgende crèmespoeling of een heerlijk haarmasker. Om een haarmasker nog beter zijn best te laten doen kun je, nadat je je haar hebt ingesmeerd met het masker, er een stuk plastic folie overheen doen en daarna een handdoek. Door de warmte doet het product nog beter zijn best.
Helaas door het wassen en kuren van het haar blijven er op de hoofdhuid ook wel eens restjes achter, die je met het blote oog niet kunt zien. Om deze te verwijderen kun je het beste je hoofdhuid (mits deze gezond is en geen wondjes bevat) eens in de paar maanden spoelen met appelazijn.

3. Verzorg je handen en je nagels.

Door je handen en nagels schoon te maken en af en toe te scrubben, de handen in te smeren met de daarvoor verzorgende handcrème en de nagels netjes te vijlen en te voorzien van een nagellakje, krijg je mooie verzorgde handen die ‘beauty’ uitstralen.

4. Verwijder overtollig haar van je gezicht en lichaam.

Verwilderde haargroei is bij niemand een fraai gezicht. verwijder daarom overtollig haar bij de wenkbrauwen en de welbekende “snor” van de dames. Omdat bij heren dit veel vaker voorkomt dan bij de dames: Verwijder haar uit neus en oren! Dit geeft een onverzorgd en smoezelig aanzien.
Denk ook aan het verwijderen of trimmen van haar op het lichaam. Denk hierbij aan de oksels, bikinilijn en of schaamstreek en de benen. Hierdoor blijf je frisser en krijg je minder snel onaangename geurtjes.

5. Verzorg je voeten.

Verzorg je voeten door deze te wassen, 1 keer per week te scrubben en van ongewenst eelt te ontdoen. Om ze vervolgens te voorzien van een laagje crème. Zo blijven de voeten mooi, schoon, fris en zacht. Denk er ook aan om je teennagels kort te knippen en eventueel te voorzien van een nagellakje. Verzorgde voeten is al de helft van het werk.

6. Zorg voor een mooi en schoon gebit.

Zorg er altijd voor dat je een schoon gebit hebt. Een vuistregel in “Beautyland” is toch wel, als je lacht geen resten van wat dan ook tussen je tanden. Het is onappetijtelijk en niet fris. Flos en poets je tanden minimaal 2 keer per dag om je tanden schoon en wit te houden. Helemaal top is het op s’middags na de lunch ook nog even een borstel over je gebit te halen. Hierdoor blijft ook je adem aangenaam voor jezelf en de mensen met wie je praat. Tegenwoordig hebben ze bij de drogisterijen flos, tandenstokers, tandenborstels en tandpasta in mini formaat, zodat het makkelijk is mee te nemen in tas of koffer.

7. Sport en train voldoende.

Door te sporten en of te trainen houd je je lichaam in topconditie. Je spijsvertering en stofwisseling worden extra aangezet waardoor je meet calorieën verbrand. Je huid blijft elastisch en stevig en je contour blijft in proportie. Je gaat ziektes en overgewicht tegen en verminderd de cellulitis. Je conditie wordt beter waardoor je meer aan kan en je verminderd de stress factor. Zo kan je in het mooie pak of jurkje blijven lopen zonder je onzeker te voelen.

8. Eet gezonde maaltijden.

Gezond eten als in volkoren producten, rauwkost en verse salades, verse groenten, niet te veel zetmeel producten als aardappelen en een stukje vlees en vis op zijn tijd, is niet alleen goed voor de binnenkant van ons lichaam, maar ook voor de buitenkant. Als het lichaam gezonde producten binnen krijgt, ga je dit ook zien aan je huid. De huid raakt meer in balans en heeft een mooiere teint. Daarnaast functioneert het lichaam beter. Je hebt minder last van suikerspiegel schommelingen, door de vezels werken de darmen beter en door de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitaminen en mineralen binnen te krijgen verhoog je je weerstand, waardoor je minder vatbaar bent voor virussen.

9. Kies het juiste parfum.

Een geur is vaak bepalen voor hoe je je voelt. Als ware geeft een geur je emoties weer. Daarvoor is het van belang dat je een geur koopt die bij je past. Hoe weet je dat? Elke geur is op elke huid anders, dit wordt bepaald door de zuurgraad van de huid. Als je een geur ruikt die je aanspreekt, spray deze dan eerst op de huid. Ga de geur niet in de huid wrijven! hierdoor maak je de geur moleculen stuk en ruikt de geur niet zoals het moet. Spray een geur ook niet van heel dichtbij op de huid, hierdoor krijgt de geur niet de mogelijkheid zich te ontwikkelen en gaat bijna altijd stinken. Nee, spray of laat de geur op de huid sprayen, laat deze natuurlijk drogen en zich ontwikkelen. Na een uurtje is de geur zoals deze moet zijn en weet je of de geur wel of niet bij je past.

10. Stop met roken.

Puur uit beauty oogpunt gezien is roken over het algemeen niet fraai en niet stoer. Je handen kunnen gele plekken krijgen daar waar je de sigaret vast houd. Alles gaat naar de rook ruiken, je kleding ,je haar, je huid en om niet te vergeten je mond. Je adem heeft na een sigaret iets onaangenaam en kan zelfs ondoordringend vies ruiken. Alles raakt erdoor vergeeld ook je tanden. Het is ook niet stoer. Kortom zonde dus om te beginnen aan sigaretten. Zit je hier al jaren aan vast en wil je ermee stoppen mar wil het niet lukken? Probeer eens de Smoker, een sigaret op waterdamp.

Let wel, dat ik hier vooral praat over mensen of lichamen die geen last hebben van chronische ziekten. Heb je wel een chronische ziekte en zit je met een probleem, raadpleeg in alle tijden je huisarts.

You may also like