handige tips huurwoning

3 handige tips om snel een huurwoning te vinden


Als je besluit om te gaan huren, wil je ook het liefst direct beschikking hebben tot een huurwoning. Het kan helaas best wel een tijdje duren voordat er ook een huurwoning beschikbaar is. Vooral in drukke steden zijn de wachtlijsten enorm lang. Ook particuliere huurwoningen zijn vrijwel direct verkocht. In sommige situaties is dit zeker niet wenselijk. Denk bijvoorbeeld aan een situatie rondom een scheiding of als je net afgestuurd bent en een nieuwe woning nodig hebt. In deze gevallen is het van essentieel belang dat je zo snel mogelijk aan een huurwoning komt. Wij geven je alvast 3 handige tips om snel een huurwoning te vinden.

huurwoning vinden

 

#1 Struin het internet af en maak afwegingen

Een huurwoning word je vrijwel nooit opeens aangeboden. Hier is echt wel wat research en werk van jouw kant voor nodig. Sla de huurwoning advertenties erop na en bekijk welke huurwoningen voldoen aan jouw criteria. Bedenk wel dat je als je snel aan een huurwoning wilt komen, het vaak nodig is om afwegingen te maken. Je kunt niet verwachten dat je direct aan de perfecte huurwoning kan komen. Ga voor een goed alternatief en bekijk later op je gemakje welke mogelijkheden er zijn. Zo heb je in elk geval een dak boven je hoofd en kan je vervolgens rustig verder kijken.

#2 Schrijf je in bij de woningbouwvereniging

Kom je in aanmerking voor een sociale huurwoning? Dan is het verstandig om je in te schrijven bij een woningbouwvereniging. Dit kost je enkele euro’s per jaar en geeft je de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een woning. Dit gaat op basis van punten. Hoe langer je aangemeld bent bij de woningbouwvereniging, des te groter de kans dat je in aanmerking komt voor de woning. Het is dan ook altijd raadzaam om je vanaf je 18e levensjaar in te schrijven. Mocht het nodig zijn om het huis te verlaten, heb je in elk geval al genoeg punten opgebouwd om hoog op de wachtlijsten terecht te komen.

inschrijven woningbouwvereniging

#3 Schakel een verhuurmakelaar in

Een verhuurmakelaar is te vergelijken met een gewone makelaar voor koopwoningen. Je bespreekt met de verhuurmakelaar wat jouw wensen zijn en welk budget je in gedachten had en de makelaar gaat vervolgens met deze informatie op zoek naar de juiste huurwoning. Daarmee is het werk van de verhuurmakelaar nog niet gedaan. Hij is er tevens verantwoordelijk voor dat de afspraken tussen de huurder en verhuurder op een nette manier worden afgehandeld en nagekomen. Je kan de verhuurmakelaar dan ook als rechtvaardige bemiddelaar zien. Vooral als je zelf weinig verstand hebt van dit ‘wereldje’ is het verstandig om een verhuurmakelaar in te schakelen. De wetgeving omtrent huren verandert voortdurend. De ontwikkelingen gaan zó snel, dat het moeilijk is om bij te houden. Om onrechtvaardige afspraken te voorkomen kan je een verhuurmakelaar inschakelen. Deze bekijkt of alles volgens de wet verloopt en geeft je advies waar nodig. Bovendien is het inschakelen van een verhuurmakelaar ook nog eens enorm handig als je snel aan een woning wilt komen. Zij weten vaak direct welke huurwoningen beschikbaar zijn en kunnen je gelijk voordragen aan de verhuurder.

verhuurmakelaar

You may also like