3 redenen waarom je vaker naar de tandarts zou moeten gaan

3 redenen waarom je vaker naar de tandarts zou moeten gaan


Bijna niemand kijkt echt uit naar een tandartsbezoek. Toch is het wel iets wat structureel ingepland moet worden. Hier gaat het echter nog regelmatig mis. Er zijn heel veel Nederlanders die minder dan twee keer per jaar op controle gaan. Soms zelfs een heel jaar of jaren overslaan. Dit kan grote gevolgen hebben voor het gebit én de algehele gezondheid. Daarom is het belangrijk om minimaal twee keer per jaar de tandarts te bezoeken en eventueel ook nog naar de mondhygiëniste te gaan.

Lukt het maar niet om jezelf over die drempel te trekken en je aan te melden bij www.cdctandzorg.nl? Of hou je je huidige tandarts (ondanks de vele herinneringen) toch een beetje af? Dan volgen hier drie redenen om toch vaker de tandarts te bezoeken.

1.      Kleine gaatjes voel je niet

Sommige mensen houden zich stevig vast aan het feit dat ze wel zullen gaan zodra ze iets merken aan hun gebit. Dit is echter heel fout om te doen. Wanneer je daadwerkelijk pijnklachten en ander ongemak zult ervaren, ben je in veel gevallen eigenlijk al te laat. Wees je ervan bewust dat de meeste gaatjes in het beginstadium niet te voelen zijn. Je hebt geen idee dat ze er zitten. Pas wanneer ze langer aanwezig zijn, resulteert dit langzaam in een groter gat en ervaar je meer pijnklachten. Als het gaatje te lang aanwezig is, kan dit zelfs resulteren in ontstekingen en eventueel zelfs verlies van tanden en/of kiezen.

2.      Meer zelfvertrouwen

Angst voor de tandarts is vaak één van de belangrijkste redenen waarom men de controles voor zich uitschuift of zelfs helemaal niet gaat. Bedenk echter niet alleen waar je bang voor bent, maar ook wat het je oplevert. Een bezoek aan de tandarts kan namelijk ook garant staan voor meer zelfvertrouwen. Een mooi gebit is immers het eerste wat anderen zien als ze je ontmoeten. Het is je visitekaartje. Wanneer je onzeker bent over je gebit, kan dit tot heel veel vervelende situaties leiden. Misschien durf je wel helemaal niet meer te lachen in het openbaar. Regelmatige bezoekjes aan de tandarts geven je dit zelfvertrouwen terug.

Lukt het je maar niet om je over je tandarts angst heen te zetten? Bekijk dan of het mogelijk is om naar een speciale angsttandarts te gaan. Deze weten precies hoe ze met jouw angsten om moeten gaan. Hierdoor wordt een bezoekje aan de tandarts zo aangenaam mogelijk.

3.      Goed voor de algehele gezondheid

Wist je dat goede mondzorg niet alleen belangrijk is voor het gebit, maar ook van invloed is op de algehele gezondheid? De mond zit vol bacteriën. Wanneer de mond niet goed schoongehouden wordt en er ontstekingen ontstaan, kan dit ook zijn weerslag hebben op de rest van het lichaam. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen met slechte mondverzorging meer kans hebben op verschillende aandoeningen, waaronder een grotere kant op hersenaandoeningen en hart en vaatziekten.

You may also like