3 situaties waarbij led lampen van essentieel belang zijn

3 situaties waarbij led lampen van essentieel belang zijn


Het kopen van nieuwe verlichting in huis is geen gemakkelijk klusje. Het aanbod is tegenwoordig zó groot, eveneens als de verschillen, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wanneer je kijkt naar de meest populaire lichtvorm van dit moment, dan kom je al snel uit op led verlichting. Hoewel de meeste mensen wel iets over led verlichting weten, zijn er ook nog genoeg voordelen die niet vaak besproken worden. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Er kunnen namelijk verschillende redenen zijn om voor led verlichting te kiezen. In dit artikel zetten we 3 situaties op een rijtje waarbij led lampen écht van essentieel belang zullen zijn.

1. Als er direct licht nodig is

Een groot voordeel van ledlampen is dat ze vrijwel direct op volle sterkte branden. Dit in tegenstelling tot heel veel traditionele lampen die eerst tijd nodig hebben om goed te gaan branden. Dit kan enorm vervelend zijn, zeker wanneer je maar kort in een bepaalde ruimte verblijft. Denk bijvoorbeeld aan het toilet. Wanneer je even snel toiletteert, dan is het wel prettig als het licht direct zal gaan branden. Niet dat het eerst een hele tijd duurt voordat het licht éindelijk op gang komt.

Ook wanneer je bijvoorbeeld even snel iets wilt opzoeken in de gang of in de slaapkamer, dan is het fijn als je direct van een lamp op volle sterkte kunt profiteren. Een ledlamp is hierbij zeker geen overbodige luxe.

2. Energie besparen

Door de jaren heen zijn de meeste mensen het steeds belangrijker gaan vinden om energiezuiniger te leven en hun stempel op het klimaat zo klein mogelijk te maken. Door gezond te leven, verantwoorde keuzes te maken en meer energie te besparen in huis, kunnen zij de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen. Hoe meer mensen hier belang bij hechten, hoe beter het met onze wereld zal gaan. Bijkomend voordeel is dat het ook nog eens een stuk beter is voor je portemonnee.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken betekent energiezuinig leven bovendien ook gelukkig niet dat je niet meer comfortabel kunt leven. De juiste keuzes maken kan al een enorm groot verschil maken. Door alle traditionele lampen in huis te vervangen voor led verlichting, bespaar je per jaar al tientallen euro’s en verminder je het energieverbruik in huis aanzienlijk. Zonder ook maar iets aan je leefstijl te veranderen!

3. Moeilijk te vervangen lampen

In sommige woningen zijn er van die lampen waar je eigenlijk nooit helemaal goed bij kunt komen. Je hebt een gigantische ladder nodig om in elk geval in de buurt te komen en ook dan sta je eigenlijk niet optimaal. Bij moeilijk te vervangen lampen is het dan ook prettig om te weten dat dit niet al te vaak hoeft te gebeuren. Helaas is de levensduur van conventionele verlichting vaak niet optimaal. In dergelijke situaties is het slim om voor led verlichting te kiezen. Ledlampen gaan ontzettend lang mee, waardoor je niet alleen meer geld over zult houden, maar ook nog eens veel minder ongemak zult ervaren. Win-win.

You may also like