leren stoel kopen

3 tips bij de aanschaf van leren meubels


We zien steeds vaker leren meubels verschijnen in de Nederlandse woontrends. Dit is te verklaren met de hoge populariteit van de industriële stijl, maar ook door de kwaliteiten van het materiaal zelf. Leer is een natuurproduct, wat niet alleen bekend staat om zijn stoere en luxe uitstraling, maar ook nog eens zeer duurzaam en makkelijk in onderhoud is. Deze kwaliteiten maken de aankoop van leren meubels altijd een groot succes. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je aan moet denken, alvorens je die prachtige leren stoel of bank aanschaft. In dit artikel geven we je een aantal handige tips bij de aanschaf van leren meubels.

#1 Voor welk leer kies je?

Uiteraard is het kiezen voor leer niet zo simpel als het lijkt. Leer is niet gewoon leer. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten én allemaal met hun eigen kenmerken en voor- en nadelen. Bij leren banken zien we vaak dat er gebruik wordt gemaakt van gladleer. Dit is over het algemeen ook het beste soort wat je voor de bank kunt kiezen. Deze is gemakkelijk af te nemen met een vochtig doekje en blijft langer mooi. Ook wordt er wel eens gebruik gemaakt van gebonden leer. Dit is een iets goedkoper soort leer, maar dat zie je ook wel af aan de kwaliteit. Het leer gaat sneller stuk en het is lastiger om deze mooi te houden. Wij raden aan om advies te vragen aan een professional en de kwaliteiten die jij belangrijk vindt te benoemen. Zij weten zo precies te vertellen welke leren meubels bij jouw wensen passen. Laat je hierbij niet enkel leiden door het financiële plaatje, maar bekijk ook wat het je op langer termijn kan opleveren.

#2 De prijs-kwaliteitsverhouding

We spraken er al even over, maar ook de prijs-kwaliteitsverhouding kunnen we uiteraard niet onbenoemd laten. Leren meubels zijn over het algemeen een grote investering en vragen dan ook om voldoende financiële middelen. Als je een grote aankoop doet, wil je dit uiteraard ook terug zien aan de kwaliteit van het product. Het moet dan ook niet zo zijn dat de leren meubels na enkele jaren alweer aan vervanging toe zijn. Wij raden aan om voornamelijk te kijken naar de kwaliteit van de meubels en hierop jouw budget aan te passen. Soms is het verstandiger om langer door te sparen en een kwalitatief meubelstuk te kopen, dan te kiezen voor de goedkopere optie en na enkele jaren voor dezelfde situatie te staan. Bedenk wat voor jou de beste optie is!

#3 Het onderhoud van leren meubels

Bij de aanschaf van leren meubels is het ook belangrijk om na te denken over het onderhoud. Over het algemeen zijn leren meubels gemakkelijk schoon te maken. Een vochtig doekje tijdens het afstoffen is vaak voldoende. Als je een stofzuiger gebruikt is het belangrijk dat je hiervoor een zacht borsteltje aanschaft, zo voorkom je beschadigingen. Verder is het van belang dat je de leren meubels regelmatig behandeld met een speciaal onderhoudsmiddel. Vraag aan de verkoper van het lederen meubelstuk welk onderhoudsmiddel voor dit type leer geschikt is.

You may also like