3 tips bij het doen van boodschappen met de fiets

3 tips bij het doen van boodschappen met de fiets


De hoeveelheid auto’s in Nederland blijft toenemen. Steeds meer gezinnen hebben zelfs twee auto’s. Hoewel we kunnen begrijpen dat je de auto pakt om langere afstanden af te leggen, zijn er ook situaties waarin je deze natuurlijk gemakkelijk kunt laten staan. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gezondheid. Lekker een fietstochtje maken in plaats van in de auto zitten, helpt jou om aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid beweging te komen. Bovendien is er meer mogelijk op de fiets dan je denkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van boodschappen doen?

Boodschappen doen? Maar dat is toch hartstikke lastig? Je neemt immers altijd meer mee dan je denkt en de weekboodschappen lukken zo al helemaal niet. Als je dit denkt, heb je het goed mis. Toch ben je niet de enige die zo denkt. Maar besef goed dat er nog genoeg mensen zijn die nooit een auto hebben gehad of deze moeten delen met hun partner en daarom negen van de tien keer de boodschappen met de fiets moeten halen. Zij weten dit ook te managen. Met behulp van een aantal simpele tips wordt het doen van boodschappen met de fiets een stuk gemakkelijker. Zo is de eerste stap naar meer bewegen en minder autorijden alvast gezet.

1. Schaf goede fietstassen aan

Zonder fietstassen wordt het inderdaad heel lastig om alle boodschappen te vervoeren. Enkel boodschappen kunnen misschien nog in een fietsmand of met een tasje op de bagagedrager worden gespannen, maar met meerdere boodschappen wordt dit toch wel een probleem. Daarom mogen kwalitatieve fietstassen zeker niet ontbreken.

Groot voordeel van fietstassen is dat ze relatief weinig ruimte in beslag nemen en je er ook nog eens weinig van merkt tijdens het fietsen. Daarnaast zijn ze ook nog eens in heel veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor is er altijd wel een fietstas die aan jouw wensen voldoet en bij de fiets zelf past.

Kies bij voorkeur voor extra stevige en waterdichte fietstassen. Zo blijven je boodschappen ook goed droog als het gaat regenen onderweg.

2. Vaker naar de supermarkt

Vind je het niet fijn om met veel gewicht aan de fiets te rijden? Bijvoorbeeld omdat je dat eng rijden vindt of omdat je lichamelijk niet in staat bent om de fiets dan goed recht te houden? Dan kun je er ook voor kiezen om simpelweg vaker naar de supermarkt te gaan. Wanneer je iedere keer bijvoorbeeld voor twee dagen boodschappen doet, zal dit veel minder gewicht opleveren dan wanneer je de weekboodschappen in één keer mee probeert te vervoeren. Nog een groot voordeel is dat je zo eenvoudig extra beweegt. Iedere dag opnieuw.

3. Fietsmand

Wanneer je geregeld kleine boodschappen doet, dan volstaat een fietsmand meestal al. Deze is geschikt voor het vervoeren van kleine boodschapjes en hangt aan het stuur. Hierdoor kan je er heel gemakkelijk bij. Sommige fietsmanden zijn zelfs geschikt voor het vervoeren van kleine hondjes!

You may also like