3 tips voor het inrichten van een kleine eethoek

3 tips voor het inrichten van een kleine eethoek


Woont u in een huis met een betrekkelijk kleine eethoek? Dan ziet dit gedeelte van uw woning er mogelijk snel vol uit. Dit is ook niet gek, want met een grote eettafel en een aantal stoelen oogt een kleine ruimte al snel vol. Vindt u dit niet mooi? Dan kunt u vast en zeker nog wel wat inspiratie gebruiken om een kleine eethoek in te richten. Wat dat betreft bent u hier aan het juiste adres. Wij geven u hieronder 3 tips die ongetwijfeld van pas komen bij het inrichten van een kleine eethoek.

1. Koop een ronde eettafel

Wanneer u een huis koopt met en kleine eethoek of eetkamer, worstelt u mogelijk met de inrichting. De tafel speelt hier een voorname rol in. Er moet een eettafel in de ruimte komen, maar zo’n tafel is doorgaans nogal groot van stuk. Indien u een grote tafel in een kleine ruimte plaatst, is deze snel vol. Althans, wanneer u voor een vierkante of rechthoekige eettafel kiest. Bij een ronde eettafel is dit aanzienlijk minder snel het geval. Een ronde eettafel is vaak minder kolossaal dan een tafel met een vierkante of rechthoekige vorm. Hierdoor past deze tafel uitstekend in kleine eethoek of eetkamer.

Koop een ronde eettafel

2. Kies voor stoelen zonder armleuning

Bij het inrichten van een kleine eethoek draait het niet alleen om de tafel. De stoelen spelen namelijk ook een belangrijke rol. U wilt immers wel fatsoenlijk aan de tafel kunnen zitten. Vindt u een ronde eettafel maar niets? Koop dan een tafel met een andere vorm. Hierdoor wordt het mogelijk lastig om stoelen naar achteren te schuiven. Dit voorkomt u met stoelen zonder armleuning van Mokana. Aan tafel plaatsenemen en van tafel gaan wordt hierdoor een stuk makkelijker. U wordt namelijk niet gehinderd door leuningen.

3. Overweeg of een bankje iets voor u is

Is uw eetkamer ontzettend klein? Dan kunt u mogelijk niet aan iedere zijde van de tafel een stoel plaatsen. Mogelijk besluit u in dat geval de tafel met één zijde tegen de muur te plaatsen. Hierdoor bespaart u ruimte, maar uw mooie tafel komt hierdoor minder tot zijn recht. Indien de ruimte rondom de tafel voor problemen zorgt, biedt een bankje mogelijk uitkomst. U plaatst dit bankje tegen de muur, waardoor deze niet achteruit geschoven hoeft te worden. Hierdoor heeft u aan de andere kant van de tafel voldoende ruimte om wel gewoon stoelen te plaatsen.

 

You may also like