3 tips om menstrueren een stuk minder vervelend te maken

3 tips om menstrueren een stuk minder vervelend te maken!


Ongesteld worden. De meeste vrouwen herinneren zich hun allereerste ongesteldheid maar al te goed. Vaak heerste er toch een vrolijke stemming. In de meeste gezinnen wordt de eerste menstruatie van een jonge vrouw gevierd. Het is immers hét teken dat zij nu echt vrouw aan het worden is. Hoewel je alle aandacht de eerste keer misschien prettig vond, wordt de menstruatieperiode inmiddels een stuk normaler. Langzaam merk je ook dat er eigenlijk geen enkele reden is tot een feestelijke stemming. Ongesteld zijn gaat voor veel vrouwen gepaard met onaangename fysieke klachten en stemmingswisselingen. Daarom is het belangrijk om deze dagen van de maand nét wat meer voor jezelf te zorgen. Zo maak je de menstruatie een stuk minder vervelend!

1.    Neem een bad of douche

Veel vrouwen weigeren om in bad of onder de douche te gaan tijdens hun ongesteldheid. Vaak bang dat ze plotseling heel veel bloed verliezen. Bedenk echter wel dat de hoeveelheid bloed op je maandverband of tampon vaak komt nadat deze uren is gedragen. Je verliest echt veel minder bloed dan je denkt. In de meeste gevallen verlies je zelfs minder bloed in het water. Daarnaast verdunt het bloed, waardoor je er nauwelijks iets van merkt. Gewoon lekker in bad of onder de douche gaan dus.

De warme stralen doen wonderen voor fysieke ongemakken en een heerlijk bad is soms net wat je nodig hebt om weer heerlijk op te laden.

2.    Comfortabel maandverband

Maandverband is geen overbodige luxe wanneer je ongesteld bent. Toch reageert niet iedere vrouw even goed op elk maandverband. Sommige vrouwen krijgen zelfs zeer ernstige allergische reacties. Daarom is het belangrijk dat je verschillende merken uitprobeert en ontdekt welk maandverband het meest comfortabel zit.

Maandverband

 

Hou er ook rekening mee dat je de juiste dikte koopt. Wanneer je een te dik maandverband gebruikt, dan zal dit enkel gaan irriteren. Bij een dun maandverband loop je het risico door te lekken. Zelf weet jij natuurlijk als geen ander hoeveel bloed je iedere maand verliest. Bij de ene vrouw is dit relatief vrouw en de andere vrouw kan het al af met een inlegkruisje. Het is slim om overdag voor een dunner maandverband te kiezen en deze regelmatig te vervangen. Kies in de nacht voor een dikker maandverband om je lakens schoon te houden.

3.    Jezelf verwennen

Ongesteld zijn is voor geen enkele vrouw een pretje. Daarom mag je jezelf ook best wel een beetje verwennen. Koop bijvoorbeeld nieuwe verzorgingsproducten bij Luxplus.nl en geniet van een eigen spadagje. Maskertje op je gezicht, nieuwe make-up en genieten maar!

Natuurlijk kan je soms ook een dagje gewoon heerlijk alle regels met betrekking tot gezonde voeding aan je laars lappen. Van een dagje slecht eten kom je echt niet aan en het is soms gewoon heel prettig. Heb je zin om lamlendig op de bank te gaan liggen? Inclusief pyjama, een zak chips, reep chocolade en frisdrank? Doe het dan gewoon. Door hier aan toe te geven, voel je je vaak de volgende dag alweer een heel stuk beter.

You may also like