3 tips voor een overzichtelijke gezinshal

3 tips voor een overzichtelijke gezinshal


De hal wordt door veel mensen als een soort loze ruimte beschouwd. De ruimte waar je nu eenmaal even snel doorheen moet om in het échte leefgedeelte te komen. Hiermee onderschat je echter de enorme waarde van de gang. Dit is namelijk geen nutteloze ruimte. Het is dé entree van jouw woning. Dit is het eerste wat mensen zien wanneer ze op visite komen. Het eerste waar jij mee in aanraking komt als je éindelijk thuiskomt. Deze hal moet jou het gevoel van comfort laten ervaren. Bovendien is het ook nog eens een ontzettend handige plek om schoenen en jassen netjes te kunnen opbergen. Hoog tijd dus om deze ruimte de aandacht te geven die het nodig heeft (en verdiend!) Met de volgende 3 tips creëer jij binnen mum van tijd een overzichtelijke gezinshal.

1.      Geniet van extra opbergruimte

Een groot probleem in de meeste gangen is dat er te weinig opbergruimte aanwezig is. Hierdoor wordt de jas toch maar even snel op de trap gegooid en de schoenen in een hoekje uitgetrapt. Dat kan natuurlijk, maar het is niet bevorderlijk voor de sfeer in de hal. Niemand wil thuiskomen en ervaren dat de hal één grote rommel is. Daarom is het in elk geval goed om na te denken over het creëren van voldoende opbergruimte én dan met name opbergruimte wat ook nog eens meer rust in de gang brengt. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een garderobekast. Zo kan je alles netjes achter gesloten deuren opbergen en ziet de hal er direct een stuk ruimtelijker en opgeruimder uit.

Geen plek voor een heuse garderobekast? Monteer dan zelf wat plankjes boven de deur of op een andere plek om zo wat opbergruimte te realiseren. Door met hoogte te werken, zal je zien dat er meer mogelijk is dan je had gedacht.

2.      Maak een statement

De hal is een ruimte waar je meestal maar kort verblijft. Groot voordeel is dat je hierdoor dus wel kunt uitpakken met kleuren, schilderijen of andere eyecatchers. Wanneer je het te spannend vindt om een statement te maken in de woon- of slaapkamer, dan is een hal natuurlijk uitermate geschikt. Zelfs als de rest van het gezin het helemaal niets vindt. Ze hoeven hier immers maar kort te zijn. Laat daarom je creativiteit de vrije loop en ontdek de verschillende mogelijkheden terwijl jij een sfeervolle entree probeert te realiseren. Een statement maken is nog nooit zó gemakkelijk geweest.

3.      Zorg voor een opgeruimde uitstraling

De hal is slechts een kleine ruimte. Daarom is het vooral goed om met hoogte te werken en kleur op de muren aan te brengen. Plaats echter geen kleine decoratiestukken in deze ruimte, want voordat je het weet is de gehele ruimte één grote rommel. Berg daarom alle accessoires van de kinderen op in bakken, zoek een goede plek voor de schoenen en de jassen en laat de rest zo rustig en overzichtelijk mogelijk. Zo geef je de hal een ruimtelijke uitstraling én voelt het veel prettiger om thuis te komen.

You may also like