Trendy tuin

3 tips voor een trendy tuin


Het tuinseizoen is weer van start gegaan en dat betekent dat we weer aan de slag mogen. Heeft jouw tuin een nieuwe look nodig? Lees dan snel verder en ontdek drie handige tips voor het inrichten van een trendy tuin.

Groen, groener groenst

Waar we eerder veel bestrating en onderhoudsvriendelijke tuinstijlen zagen, is de trend van nu groen. De strakke tuin maakt plaats voor natuur. Dus de eerste stap voor een trendy tuin is moeder natuur terug laten komen. Dit gaat van een fijn grasveldje tot aan vele bloemen en planten in de grond. Ben je nu niet zo van het tuinieren? Haal dan grote potten in huis voor een paar mooie omvangrijke planten. Deze dienen dan als echte blikvangers in de tuin of op je terras. Helemaal trendy zijn de hangplanten op dit moment. Ook op die manier kun je meer groen naar je tuin of balkon halen.

Meerdere elementen in de tuin

Een tweede tip voor een trendy tuin is aan de slag gaan met de indeling. De moderne tuin bevat meerdere elementen. Allereerst natuurlijk een fijn eetgedeelte om zomers lekker buiten te eten. Een modern materiaal hiervoor is wicker. Bekijk hier eens verschillende hippe tuinsets van wicker. Daarnaast zie je steeds vaker dat de tuin ook een knus loungehoekje heeft. Hier geniet je van een goed boek of gewoon lekker van de zon.

Loungehoekje

Naast een schuurtje voor een beetje opslag is het ook trendy om een moestuintje te hebben. Dit sluit weer aan bij de natuurtrend. Een konijnenhok of vijver met vissen past hier ook goed bij. Ook zonder dieren kun je water naar je tuin halen. Wat dacht je van een rustgevend waterornament? Geef je tuin dus verschillende functies voor een moderne look.

Finishing touch

De laatste stap voor een trendy tuin is toch echt wel de finishing touch. Je komt niet meer weg met een tuin die een beetje ‘leeg’ aanvoelt. Probeer alle ruimte te benutten. Dit doe je bijvoorbeeld met leuke aankleding zoals sierlijke potten, tuinslingers en moderne accessoires. Het kost wat tijd en geld, maar het gaat zeker zijn vruchten afwerpen. Jij geniet meer van je tuin en de complimentjes zullen zeker komen. Benieuwd naar meer tips? Lees dan eens deze leuke blog met nog meer tuintrends.

You may also like