3 tips voor het vinden van dé perfecte salontafel voor jouw interieur

3 tips voor het vinden van dé perfecte salontafel voor jouw interieur


Een salontafel mag natuurlijk niet ontbreken in de woonkamer. Het geeft deze ruimte de finishing touch. Natuurlijk staat een salontafel niet alleen ontzettend mooi, maar het is ook nog eens onwijs praktisch. Salontafels zijn tegenwoordig in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor is er echt voor ieder wat wils te vinden. Dit maakt de zoektocht naar een nieuwe tafel echter niet bepaald gemakkelijker. Want waar hou je rekening mee? Welke salontafel past nu écht bij jouw woonkamer? En hoe voorkom je een miskoop? In dit artikel geven we 3 handige tips bij het vinden van dé perfecte salontafel voor jouw interieur. Zo wordt de zoektocht (hopelijk) een stuk gemakkelijker!

1.      Voldoende ruimte

Voordat je op zoek kunt gaan naar de juiste salontafel is het natuurlijk eerst belangrijk om naar de beschikbare ruimte te kijken. In een al kleine woonkamer plaats je uiteraard geen robuuste, grote tafel. Andersom geldt natuurlijk ook. Wanneer je een compacte salontafel in een grote ruimte plaatst, dan valt hij al snel weg tegen de rest van het interieur. Probeer daarom de juiste match te vinden voor de ruimte in jouw woonkamer.

Houd er tevens rekening mee dat er niet alleen voldoende ruimte moet zijn voor de salontafel zelf, maar dat deze zelf ook de nodige ruimte mag geven. Opbergruimte welteverstaan. Het zal je misschien iedere keer nog verbazen hoeveel rommel er zich op de salontafel kan nestelen. Denk aan de talloze afstandsbedieningen en controllers, glazen met drinken, schalen met hapjes, tijdschriften, waxinelichtjes, enzovoorts. Het is handig als dit netjes opgeborgen kan worden. Zeker wanneer dit ervoor zorgt dat de woonkamer een stuk rommeliger oogt. Een salontafel met plank biedt in dit geval de uitkomst om erger te voorkomen.

2.      Materiaalgebruik

 

Tegenwoordig beschikt men over een heel scala aan materialen bij het kiezen van de juiste salontafel. Kies je voor een glazen, houten of kunststof salontafel? Belangrijk is om hierbij rekening te houden met het materiaalgebruik in de rest van het interieur. Kijk goed naar het tv-meubel, de bank en de andere meubelstukken en accessoires die zich in de woning bevinden. Kies vervolgens voor een materiaal wat hierbij aansluit. Zo creëer je extra veel eenheid en ziet de ruimte er nóg sfeervoller uit.

3.      Vorm van de salontafel

Voorheen was er qua vormgeving niet heel veel te beslissen. De meeste salontafels waren vierkant of rechthoekig. Inmiddels is dat wel anders. Zeker nu de voorkeur steeds meer naar geometrische vormen gaat. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stoere zwarte ronde salontafel met glas? Dat is niet alleen een bijzondere eyecatcher, maar geeft jouw woning ook direct iets unieks. Met het kiezen van de juiste vorm salontafel weet jij jouw interieur direct een bijzondere finishing touch te geven.

Een nadeel van een ronde salontafel is dat het iets meer ruimte in beslag neemt, maar met de juiste opstelling in de woonkamer hoeft dit geen enkel probleem te zijn. Natuurlijk kan je ook gewoon kiezen voor een vierkante of rechthoekige tafel, dat zorgt juist voor wat meer rust. Het is aan jou welke sfeer je precies naar de woonkamer wilt halen. Kies je voor meer speelsheid of extra rust?

You may also like