3 tips om jezelf vindbaar te maken als muzikant


 

Jezelf vindbaar maken als muzikant is niet gemakkelijk. Er zijn al heel veel artiesten in ons land. Bovendien helpt de coronatijd ook niet mee. Hoewel, mensen snakken op dit moment naar wat meer luchtigheid en genieten van muziek. Daardoor is dit misschien juist wel hét moment om naam voor jezelf te maken. Maar dan moet je wel weten hoe je dit moet aanpakken. Gelukkig bestaan er genoeg manieren waarop je jezelf op de juiste manier kunt promoten en mensen kennis kunt laten maken met jouw muziekstijl. En wie weet stromen de boekingen straks binnen! 

Nieuwsgierig geworden? Hier zijn 3 tips om jezelf beter vindbaar te maken als muzikant. 

Bouw een goede website


De digitale wereld is belangrijker dan ooit in onze samenleving. Alles vinden we tegenwoordig online. Grote kans dat jouw doelgroep dus ook eerst via zoekmachines op zoek zal gaan naar de juiste muzikant. Het is voor jou belangrijk om over een website te beschikken die hoog in de Google Ranking scoort. Helaas klinkt dit makkelijker dan het in werkelijkheid is. 

Natuurlijk begint dit allemaal met het bouwen van een mooie website. Hoewel de website uiteraard niet alleen mooi moet zijn. Hij moet ook praktisch en vindbaar zijn. Er zijn tegenwoordig verschillende online tools waarmee vrijwel iedereen in staat is om een mooie website te bouwen, maar dat maakt hem nog niet vindbaar of gebruiksvriendelijk. Daarom is het verstandig om het bouwen van een website aan een professional over te laten. Zo weet je zeker dat deze niet alleen SEO-vriendelijk zal zijn, maar de bezoekers ook een veel betere gebruikerservaring zal bieden. Dat alles zorgt direct al voor een hogere positie binnen Google. 

Geef relevante informatie


Tijden terug werden er zogenaamde SEO-strategieën toegepast bij het schrijven van webteksten om zo beter vindbaar te worden in Google. Dit hield vaak in dat bepaalde zoekwoorden lukraak in bestaande teksten werden gebruikt. Dit zorgde er echter voor dat teksten minder goed leesbaar waren en daardoor ook minder relevante informatie opleverde voor de bezoekers van de site. Hier heeft Google een stokje voor gestoken. Daarom hebben zij hun robots op dit moment zo goed ingesteld dat dergelijke teksten direct als spam worden gezien en daarmee ook de ranking kunnen verlagen. 

Daarom is het aan jou om jouw bezoekers relevante informatie te bieden. Schrijf (of laat ze schrijven) goede teksten die écht iets vertellen aan de klant. Alleen op die manier kun je de klant bereiken en zal Google jouw website ook hoger inschatten.

Maak gebruik van YouTube


YouTube is natuurlijk hét medium voor iedere (beginnend) artiest. Daarom mag dit zeker niet ontbreken wanneer je naam wilt gaan maken voor jezelf. Maak verschillende covers van bekende liedjes, schrijf zelfgemaakte nummers en upload deze op het kanaal. Het is nog beter als je links op je website naar deze filmpjes plaatst of op je sociale media laat zien. Hiermee zorg je niet alleen voor linkbuilding, maar weten potentiële klanten ook precies wat ze van jouw werk kunnen verwachten. 

En last but not least… heb geduld! Je wordt niet zomaar een bekende artiest. Hier gaat echt enorm veel tijd overheen. Blijf daarom investeren in je carrière en wacht af. 

You may also like