Verticale jaloezieen

3x tips bij het aanschaffen van nieuwe raamdecoratie


Tegenwoordig is het aanbod in raamdecoratie ontzettend groot. Zo kun je kiezen voor houten jaloezieen, vouwgordijnen, rolgordijnen en nog veel meer! Maar wat kies je uiteindelijk? Bij het uitzoeken van nieuwe raamdecoratie komt vaak veel meer bij kijken dan dat je in eerste instantie denkt. In dit artikel geven wij jou meer informatie over het kopen van raamdecoratie die bij je past en waar je op moet letten bij het aanschaffen.

Doel van de raamdecoratie

Hoogstwaarschijnlijk is het belangrijkste doel van jouw raamdecoratie om de zon buiten te houden. Raamdecoratie wordt ook wel zonwering genoemd. Naast de zon buiten houden heeft raambekleding nog veel meer functies. Zo kleed het je woning mooi af en creëer je meer privacy in huis. Wel zo fijn als de overburen makkelijk bij je naar binnen kunnen kijken!

Met goede raamdecoratie kun je ook de temperatuur in huis reguleren. In de zomer zorgt de raamdecoratie dat er minder warmte binnenkomt en in de winter juist dat de warmte binnen blijft. Wanneer je de raamdecoratie geheel dicht doet kan er niemand naar binnen kijken. Dit maakt het voor inbrekers lastiger om te bepalen of er iemand thuis is en wat er te halen valt in jouw huis. Zo kunnen er ook geen inbrekers naar binnen kijken. Voor inbrekers is het dan lastig in te schatten of er iemand thuis is. Daarnaast zorgt raamdecoratie voor inbraakpreventie doordat er niet te zien is wat er in huis te halen valt. Denk goed na over het doel van de nieuwe raamdecoratie en stem hier het juiste product op af.

Horizontale jaloezieen

Bekijk de ruimte

Wanneer je het doel van de raambekleding hebt vastgesteld is het goed om de ruimte waar je de raambekleding wilt plaatsen te bekijken. Je kunt de ruimte namelijk op een positieve manier benadrukken door het kiezen van de juiste raambekleding. Ga je bijvoorbeeld voor horizontale jaloezieen op maat dan lijkt de kamer optisch een stuk breder. Wanneer je een smalle woonkamer hebt zou dit dus een goede optie zijn. Wil je graag de hoogte van een kamer accentueren? Dan zijn verticale jaloezieën of gordijnen een mooie optie. Uiteraard moet je wel goed kijken naar de bevestigingsopties die beschikbaar zijn. Ga je voor raamdecoratie in de dag (in het kozijn) of op de dag (over het kozijn). Misschien kom je uit met standaard maten, maar als jouw ramen aparte maten hebben dan heb je raamdecoratie op maat nodig. Geen zorgen. Er zijn een aantal Nederlandse aanbieders die raamdecoratie op maat aanbieden, waardoor je voor elk raam wel een passende oplossing kan vinden.

Bediening

De meest voorkomende vorm van bediening is handbediening. Je hebt hier de keuze uit koorbediening, kettingbediening, tuimelbediening of een combinatie. Het koord of de ketting kan vaak afgestemd worden qua materiaal en kleur op het soort raamdecoratie. Naast handbediening is er ook een mogelijkheid voor een elektrische bediening. Dit wordt vaak toegepast in ruimtes met veel ramen of met hele grote raampartijen. Laat je goed informeren over de mogelijkheden. Want die zijn er genoeg!

You may also like