4 redenen om een dagboek bij te houden

4 redenen om een dagboek bij te houden


Vond jij het als klein meisje al prachtig om een dagboek bij te houden? En heb je nu hele stapels oude dagboeken op zolder? Dagboeken die je soms nog wel eens met een lach en een traan bekijkt. Velen van ons nemen nu ook nog wel eens voor om met een dagboek te beginnen. Een vulpen kopen, een aantrekkelijk dagboek op tafel en schrijven maar! Uiteindelijk komt er echter niets van dit goede voornemen. Te druk, geen zin… allemaal argumenten waardoor het dagboek uiteindelijk weer onder in de la verdwijnt. Hartstikke zonde natuurlijk, want er zijn ontzettend veel redenen te bedenken waarom je juist wél in je dagboek zou moeten schrijven. Lees maar mee!

1.    Minder piekeren

Steeds meer mensen lijden aan slaapproblematiek. Hierdoor kunnen er zowel fysieke als geestelijke problemen ontstaan. Dit probleem wordt grotendeels veroorzaakt door de drukte van de alledaagse dag. We vragen tegenwoordig enorm veel van onszelf. Hierdoor piekeren we ook veel. Iets wat inslapen en doorslapen een stuk moeilijker maakt. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat we de ruimte hebben om onze gevoelens te delen en problemen op een rijtje te zetten. Toch kan het nog best lastig zijn om hierover te praten. Je gevoelens en gedachtes op een rijtje zetten is dan een uitstekende oplossing. Een dagboek biedt deze mogelijkheid. Het is niet voor niets dat psychologen vaak aanraden om je gevoelens op papier te zetten. Met een Parker pen van Pwakkerman.com deel jij niet alleen je gevoelens, maar verminder je ook het piekeren en beschik je over een manier om negatieve ervaringen te verwerken.

2.    Keuzes maken

Ben jij iemand die het heel lastig vindt om de knoop door te hakken? Die altijd eindeloos kan piekeren over het maken van beslissingen? Dan is schrijven met een montblanc bij Pwakkerman de ideale oplossing. Door het opschrijven van de verschillende keuzes en de bijbehorende argumenten krijg je meer overzicht in je eigen gedachtes. Bovendien is een dagboek privé. Daarom hoef je je geen zorgen te maken over wat een ander denkt. Wees daarom zo open en eerlijk mogelijk tegenover jezelf. Hierdoor kan je je beslissingen beter afwegen en uiteindelijk een weloverwogen keuze maken.

Schrijf de voor- en nadelen van iedere beslissing op. En bedenk goed wat je nu echt wilt. Je zal merken dat het hierdoor veel makkelijker zal worden om moeilijke beslissingen te nemen.

keuzes maken dagboek

3.    Tijd voor jezelf

Het schrijven in een dagboek geeft je tijd voor jezelf. Dit is jouw veilige plek. Je beschikt over alle ruimte om je gedachtes en gevoelens op te schrijven. Zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de mening van anderen. Een kwartiertje schrijven in een dagboek kan dan ook enorm helpen om jezelf beter te doorgronden en je lekkerder in je vel te voelen. Het kan tevens je creativiteit prikkelen en je de mogelijkheid bieden om creatieve ideeën uit te werken.

4.    Leuk voor later

Vind je het nog steeds leuk om dagboeken van vroeger door te lezen? Dan zal je dit over twintig jaar waarschijnlijk ook hebben met de teksten die je nu schrijft. De hersenspinsels die je nu met je lamy vulpen van Pwakkerman uitwerkt zijn later van onschatbare waarde. De emoties die je toen voelde, de gebeurtenissen die je meemaakte, het geeft je de mogelijkheid om jaren later opnieuw aan zelfreflectie te doen. Te zien hoe ver je inmiddels bent gekomen.

You may also like