4 redenen waarom maca gebruiken

4 redenen waarom iedere vrouw Maca zou moeten gebruiken


Maca is een zeer populair voedingssupplement dat veelvuldig door vrouwen gebruikt wordt. Toch is nog niet iedereen van haar helende werking op de hoogte. Wat is het immers precies en waarvoor wordt het gebruikt?

Maca is van oorsprong een wortel die tot de radijzenfamilie behoort. Deze wortel komt oorspronkelijk uit Peru en wordt daar al heel lang als wondermiddel beschouwd. In Nederland is Maca eigenlijk nog niet zo heel lang bekend. Pas sinds er voedingssupplementen van zijn gemaakt, heeft deze haar stempel op ons land gezet.

Maca kan op verschillende manieren ingenomen worden. Zo kan je als capsule slikken, maar ook zo nemen of als vloeistof kopen. Maca smaakt wellicht een beetje anders dan je gewend bent. Onze smaakpapillen kunnen deze smaak meestal niet helemaal thuis brengen. Toch went het wel na een tijdje. Maca kan verwerkt worden in smoothies, yoghurts of zelfs salades. Ben je niet iemand die graag vreemde voedingswaren eet? Neem dan capsules, zo omzeil je de aparte smaak.

Wil jij MACA gebruiken en ben je benieuwd naar de voordelen? Wij zetten 4 redenen op een rijtje waarom iedere vrouw dit zou moeten proberen.

Maca medicijn

1. Verlichting bij menstruele problemen

Ben jij één van die vrouwen die maandelijks uitgeschakeld is door PMS? Heb je zoveel klachten dat je in het dagelijks leven niet meer kunt functioneren? Dan biedt Maca solaas. Dit middel wordt niet voor niets enorm vaak door vrouwen geslikt. Maca biedt natuurlijke verlichting tegen menstruele problemen. Niet alleen de klachten nemen af, maar ook de ernst van de bloeding zal verminderen. Hierdoor hoeven de maandelijkse klachten geen hinder meer te geven. Wat een verlichting!

2. Hulp tijdens de menopauze

De menopauze is een vervelende periode waar je als vrouw doorheen zal moeten. Tijdens de overgang zijn de hormoonlevels zwaar uit balans. Hierdoor krijg je te maken met lichamelijke ongemakken, depressies, stemmingswisselingen en een laag libido. Je lichaam kan op dat moment dus best wel een steuntje in de rug gebruiken. Die hulp kan Maca jou bieden.

Hulp tijdens de menopauze

3. Meer plezier tussen de lakens

Heeft jouw partner altijd al een hoger libido dan jij gehad? Maar lijkt het op dit moment alleen maar erger te worden en ben je altijd blij als er weer een dag voorbij is zonder seksuele driften? Maca geeft jou de oppepper die je dan kan gebruiken. Deze verhoogt niet alleen het libido, maar kan ook het uithoudingsvermogen laten stijgen. Daarnaast is het ook goed voor stabiele hormoonlevels en zal de vruchtbaarheid toenemen.
Let op: als je Maca slikt om zwanger te worden is het handig om te weten dat je deze niet mag gebruiken tijdens de zwangerschap. Maca is nooit formeel onderzocht. Daarom kunnen eventuele neveneffecten tijdens de zwangerschap of borstvoedingsperiode niet worden uitgesloten.

4. Hoger energielevel

Vrouwen weten als geen ander dat het dagelijks leven zwaar kan zijn. Zeker als je een druk gezin en een fijne carrière met elkaar probeert te combineren. Door het gebruik van Maca zal je binnen enkele dagen een verschil merken in je energieniveau. Het is niet voor niets dat veel sporters gebruik maken van Maca. Deze staat er niet alleen om bekend dat het de conditie kan verbeteren, maar ook dat het energieniveau binnen korte tijd flink stijgt.

 

You may also like