tips voor het perfecte vloerkleed

4 tips voor het perfecte vloerkleed


Wanneer je op zoek bent naar een nieuw vloerkleed, zal je direct overweldigd worden door het grote aanbod. Welke stijl, kleur of afmeting je ook zoekt, online vind je ontelbaar verschillende mogelijkheden. Toch kan het online shoppen voor vloerkleden wel lastig zijn. Op een plaatje ziet een vloerkleed er toch heel anders uit dan in het echt. Daarnaast is het niet mogelijk om stoffen te vergelijken en is het moeilijk om in te beelden hoe deze binnen jouw interieur zal staan. Is het vinden van online vloerkleden bij Webkarpet dan onmogelijk? Welnee! Met de volgende 4 tips vind jij online het perfecte vloerkleed om de woning mee te verrijken.

1.         De maat inschatten

Op een plaatje ziet ieder vloerkleed er hetzelfde uit. Natuurlijk zie je wel afmetingen in de beschrijving staan, maar het inschatten van de maat blijft lastig. Daarvoor hebben wij een handige oplossing! Benodigdheden zijn: enkele kranten, tijdschriften of boeken. Daarnaast een kleine dosis geduld en je kunt aan de slag!

Leg kranten, papieren, tijdschriften of boeken op de grond. Bepaal hiermee de afmetingen van het vloerkleed. Hoe groot mag deze zijn? Vervolgens pak je er een meetlat bij en bekijk je welke afmetingen je net hebt neergelegd. Zo krijg je een goed idee van de geschikte afmetingen voor jouw nieuwe vloerkleed. Je kunt dit proces natuurlijk ook omdraaien. Als je een mooi vloerkleed op het oog hebt, kun je eerst de afmetingen op de grond in de kamer plaatsen. Zo is het eenvoudiger om de maat in te schatten.

2.         Vorm

De vorm van een vloerkleed kan allesbepalend zijn voor de sfeer in huis. Maar kies je voor een rond of vierkant vloerkleed? Het is hierbij belangrijk om naar de huidige vormen in de kamer te kijken. Vaak zien we dat er heel veel rechthoekige vormen worden gebruikt in een ruimte. In dat geval is het aan te raden om wat contrast toe te passen door middel van een rond vloerkleed. Deze doorbreekt de rechte hoeken en vormt een speels contrast tegen een standaard setting. Als de kamer zelf al speelse vormen bevat, kan je het beste kiezen voor een rechthoekig of vierkant exemplaar.

3.         Kleurgebruik

Ook de kleur van het vloerkleed is zeer belangrijk. Kijk daarom goed naar de kleuren die nu in de ruimte voorkomen. Zijn dit vooral felle kleuren en speelse patronen? Ga dan voor een effen vloerkleed om de rust te bewaren. Geniet je juist van een neutraal kleurenpatroon in huis? Dan kun je eenvoudig wat contrast aanbrengen door voor felle kleuren en/of patronen te kiezen. Bij rustige muren is het vloerkleed dé blikvanger van de ruimte, denk daarom outside-the-box!

4.         Kies voor antislip

Er is niets vervelender dan een vloerkleed dat continu verschuift onder je voeten. Het is niet alleen onhandig, maar ook nog eens een stuk minder mooi. Daarom is het verstandig om altijd te kijken of er gebruik wordt gemaakt van een antislip-laag. Deze voorkomt dat een vloerkleed gaat schuiven en zo blijft de sfeer in huis altijd on-point.

You may also like