tips tuin goedkoop opknappen

4 tips om de tuin goedkoop op te knappen


Het is alweer februari en dat betekent dat het bij de meeste zomerliefhebbers alweer gaat kriebelen. Nog heel even wachten en dan is de vorst weer uit de grond en zien we de eerste bloembollen opkomen. Terwijl we uitkijken naar de eerste waterige zonnestralen, hebben we voldoende tijd omhanden om de tuin eens flink aan te pakken. Wanneer de financiële middelen echter niet toereikend genoeg zijn, kan dit het woongenot in de tuin flink beïnvloeden. Daarom geven wij jou 4 tips om de tuin goedkoop op te knappen. Dat wordt genieten de komende lente!

1.         Een goede voorbereiding is het halve werk

Stap nooit zomaar een tuincentrum in, zeker niet zonder een duidelijk plan. De kans is dan groot dat je de verleiding niet kunt weerstaan en meer koopt dan nodig is. Jezelf goed voorbereiden doe je zo:

  • Stap 1: bedenk eerst goed wat je met de tuin wilt. Meet de tuin zorgvuldig op, zodat je precies weet met hoeveel ruimte je mag werken. Teken vervolgens jouw plannen uit.
  • Stap 2: wat is echt noodzakelijk? Wanneer je wilt besparen op de tuin make-over, zal je keuzes moeten maken. Kies je voor een wilgenschutting voor in de tuin van dejonghandelsonderneming.nl? Behoud dan voorlopig nog wel je oude tuinmeubels. Je hoeft niet direct alles te vervangen. Maak eerst de afweging: kan dit nog een jaartje mee of is het echt aan vervanging toe? Op basis van die informatie kan je de juiste elementen aanpakken in de tuin. Dat geeft direct een geheel nieuwe uitstraling en de resterende items kunnen volgend jaar, wanneer je weer hebt kunnen sparen, alsnog vervangen worden.
  • Stap 3: maak een begroting! Zo weet je precies hoeveel je mag uitgeven aan de tuinrenovatie. Neem tevens iedere aankoop in je huishoudboekje op. Het immers heel aanlokkelijk om in een tuincentrum meer mee te nemen dan je daadwerkelijk nodig hebt. Als je de kosten niet in de gaten houdt, kan je het overzicht verliezen en stijg je plotseling boven het budget uit.

2.         Gratis afhalen websites

De digitale wereld laat ons ook nu niet in de steek. Als je wilt besparen op de tuinrenovatie kan het geen kwaad om zogenaamde gratis afhalen websites te raadplegen. Rond het voorjaar willen veel mensen hun tuin goed opknappen. Dat betekent ook dat oude meubels, tegels of buitenspeelgoed weggehaald moet worden. Die mensen zetten dit dan ook vaak op gratis afhalen websites, zodat ze zelf niet naar de vuilstort hoeven te rijden. Daar kan je profijt van maken!

3.         De kringloopwinkel

Bij de kringloopwinkel vind je rond het voorjaar veel nieuwe spullen voor in de tuin. Vaak kan je tuinsets en tuinaccessoires voor zeer zachte prijsjes aanschaffen. Zo bespaar je ongemerkt veel kosten en kan je de komende zonnige maanden volop genieten in eigen tuin.

Tip: ook potten en plantenbakken haal je bij de kringloopwinkel!

4.         Budget planten kopen

Natuurlijk mogen planten en bloemen niet ontbreken in de tuin. Een simpel tripje naar een tuincentrum kan echter heel duur uitpakken als je niet let op de prijzen. Sommige planten kennen een zeer hoog prijskaartje. Gelukkig zien we in het voorjaar ook vaak aanbiedingen, dit geldt vooral voor de zogenaamde ‘zomerbloeiers’. Door de aanbiedingen op de voet te volgen, kies je eenvoudig het juiste moment om je aankoop te verrichten.

5.         Zitzakken als veelzijdige tuinaccessoires

Naast de traditionele methoden om je tuin voordelig op te frissen, is het overwegen van zitzakken als toevoeging aan je tuininrichting een uitstekende tip. Een zitzak is niet alleen betaalbaar, maar biedt ook een flexibele zitoplossing voor elke buitenruimte. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, maten en materialen, wat betekent dat er altijd wel een zitzak is die past bij jouw tuinstijl en persoonlijke voorkeuren. Bovendien zijn moderne zitzakken ontworpen om weersbestendig te zijn, waardoor ze ideaal zijn voor buitengebruik. Ze kunnen eenvoudig worden verplaatst naar waar de zon schijnt of waar het gezellig is, en als de ruimte beperkt is of je de tuin voor een andere gelegenheid wilt gebruiken, kun je ze gemakkelijk opbergen. Het toevoegen van een of meerdere zitzakken aan je tuin biedt een comfortabele plek om te ontspannen en te genieten van de buitenlucht, zonder dat dit ten koste gaat van je budget.

 

You may also like