4 tips vakantie gran-canaria

4 tips voor een vakantie op Gran Canaria


Het zomerseizoen staat weer om de hoek en de meeste vrouwen zijn al druk bezig met het treffen van voorbereidingen voor hun vakantie. Tenminste, als je deze natuurlijk al geboekt hebt. Toch zijn er nog altijd een aantal mensen die nu nog steeds geen idee hebben waar de vakantie naar toe gaat. De vrije dagen zijn geregeld, maar de bestemming is nog onbekend. Heb jij nog geen idee wat je met de vakantie aan moet? En ben je op zoek naar een vakantie die voor alle leeftijden geschikt is? Dan is vakantie vieren op Gran Canaria zeker een goed idee. Ben je nieuwsgierig wat hier allemaal te doen is en wat je van de vakantie kunt verwachten? Wij geven 4 tips om van jouw vakantie onvergetelijk te maken!

1.         Kindvriendelijke vakantie

Ga je op vakantie met (jonge) kinderen? Dan is Gran Canaria zeker een goede bestemming. Dit eiland is gericht op massatoerisme. Vaak zijn de toeristen maar voor één ding naar het eiland gekomen: zon, zee en strand! Daarnaast is het eiland ook voor jonge gezinnen ‘the place to be’. Hier is het eiland dan ook zeker goed op ingericht. Naast de geweldige badplaatsen die speciaal voor het toerisme zijn opgebouwd, kent het eiland ook nog eens ontzettend veel kindvriendelijke hotels en vakantieparken. Bovendien zijn er in de plaatselijke supermarkten heel veel producten voor kinderen te vinden. Denk maar eens aan luiers van het officiële pampermerk of voeding van Nestlé, je kunt het zo gek nog niet verzinnen of het is in de supermarkten aanwezig.

2.         Waterpark in Maspalomas

Wil je eens wat anders dan het zwembad bij het hotel of één van de langgerekte badplaatsen? Breng dan eens een bezoekje aan het aquapark in Maspalomas. Hier vind je tientallen glijbanen voor het hele gezin of dobber je gewoon rond in de ‘Slow River’. Hier geniet je zeker van urenlang waterpret voor het hele gezin. Succes gegarandeerd!

waterpark in Maspalomas

3.         Las Palmas bezoeken

In de zomer is ook de hoofdstad Las Palmas zeker aan te raden. Tijdens de wintermaanden is dit echter geen aanrader, omdat in Las Palmas dan veruit de meeste regen van het hele eiland valt. Dit komt vooral doordat Las Palmas zeer noordelijk gelegen is en hierdoor last heeft van het vulkanische gebied. Tijdens de zomermaanden ondervind je hier echter weinig problemen van. Zeker het zandstrand Las Canteras is een absolute aanrader in Las Palmas. Bovendien zijn de stranden in het noorden van Gran Canaria vaak wat rustiger. Ideaal als je even genoeg hebt van de drukte om je heen!

4.         Wandeling naar Roque Nublo

Ben je liever actief bezig tijdens je vakantie en moet je er niet aan denken om hele dagen op een strandbedje te liggen? Geen probleem: Gran Canaria heeft immers nog veel meer voor jou in petto. Een goede manier om de gerepte natuur te ontdekken is door een 10 kilometer lange wandeling naar Roque Nublo te maken. Dit is een tachtig meter hoge basaltrots en behoort tot één van de mooiste bezienswaardigheden op het eiland. Tijdens de wandeling word je langs prachtige gebieden meegenomen, waarbij je kunt genieten van een adembenemend uitzicht.

Roque Nublo

You may also like