menstruatie pijn

De 5 beste tips tegen menstruatiepijn


Menstruatiepijn: iedere vrouw krijgt er in meer of mindere mate mee te maken. Bij sommige vrouwen is de intensiteit van de klachten zo hevig dat ze maandelijks slecht kunnen functioneren in hun dagelijkse verplichtingen. Als jij tot één van deze pechgevallen hoort, is de kans groot dat je al vaker naar tips tegen menstruatiepijn hebt gezocht. Op het web en in tijdschriften zwerven er ongelooflijk veel verschillende en tegenstrijdige tips dat het je waarschijnlijk helemaal niet meer duidelijk is wat nu wel echt werkt. Wij zijn op onderzoek gegaan en hebben voor jou de 5 beste tips tegen menstruatiepijn op een rijtje gezet.

Medicatie: wel of niet?

Als je opzoek gaat naar de beste tips tegen menstruatiepijn zal je het woordje medicatie al snel voorbij zien komen. Dat is ook niet zo gek. In onze samenleving is er voor elke klacht wel een middeltje op de markt gebracht. We hebben immers geen tijd meer om ons ziek of rot te voelen. Geef ons een middeltje ertegen en het is weg. Toch? In sommige gevallen kan het gebruik van paracetamol of een soortgelijk medicijn zeker bijdragen aan de verlichting van je menstruatiepijn. Het vervelende van medicatie is echter dat ze vaak veel bijwerkingen met zich meebrengen. En weegt dit dan wel op tegen het verlichtende effect? Dat is de vraag die jij je zal moeten stellen voordat je besluit om deze tip te gebruiken.

Tips tegen menstruatiepijn: hormonen in balans brengen

Menstruatiepijn ontstaat door hevige schommelingen in je hormoonlevels. Vormen van anticonceptie kunnen de uitkomst bieden om deze schommelingen meer stabiel te houden. Naast anticonceptiemiddelen zijn er nog meer middelen die je kan slikken tegen menstruatiepijn. Wist je dat bijvoorbeeld het slikken van magnesium kan helpen om de krampen te verminderen? De beste tips tegen menstruatiepijn die wij je kunnen geven is dan ook dat je een afspraak maakt bij de huisarts om met een goed plan te komen voor het bestrijden van de hevige menstruatiepijn.

Sporten helpt echt!

Er zijn verschillende tips tegen menstruatiepijn bekend die pleiten dat je meer moet sporten tijdens de menstruatieperiode. Waarschijnlijk heb je deze altijd boos terzijde geschoven. Sporten? Je wilt enkel met een kruik op de bank hangen en je lievelingsserie kijken. Een brok chocolade helpt vast beter dan een potje sporten. Niet is echter minder waar! Door te sporten maak je een heleboel gelukshormonen aan, waardoor je je lekkerder in je vel voelt. Tevens zal je door de adrenaline die je aanmaakt minder pijn voelen. Het effect is meestal al binnen een paar minuten na de sportsessie te voelen.

Weet jij nog tips tegen menstruatiepijn? Laat dat dan gerust weten in de comments!

 

You may also like