Kubuswoning

5 bijzondere huizen


Is een doodnormaal rijtjeshuis niet voor jou weggelegd? Wil je je hart sneller laten kloppen iedere keer als je woning in zicht komt? Dan zijn deze 5 speciale huizen zeker iets voor jou!

Bijzonder huis 1: Tiny house

Tiny Houses zijn al een aantal jaren in opkomst als symbool voor minimalisme en zelfstandigheid. Het lijkt ongemakkelijk om in zo’n kleine ruimte te leven, maar met een beetje creatief denken is alles mogelijk.

Deze bijzondere woningen worden vaak zelf gebouwd, dus is het bovendien helemaal af te stemmen naar jouw wensen en is iedere Tiny House uniek. Ben je niet zo handig? Er bestaan kant-en-klare Tiny Houses die je kunt kopen. Je hoeft dan alleen nog in te trekken. De kosten van deze speciale huizen variëren tussen de 25.000 en 60.000 euro.

Tiny house

Bijzonder huis 2: Containerwoning

Het concept modulair wonen slaat steeds meer aan. Maar wanneer je denkt aan wonen in een container is “hé, gezellig!” waarschijnlijk niet je eerste gedachte. Toch zijn er zeker manieren om deze bijzondere woningen stijlvol te maken. Met veel lichtinval en hout kom je al een heel eind.

Deze speciale huizen zijn begonnen als oplossing voor woningnood. De huur is laag en is perfect als doorstroomwoning. Wil je zelf een containerwoning bouwen, dan maak je het zo duur als dat je zelf wilt. Voor zo’n 20.000 euro heb je in ieder geval al een bewoonbare containerwoning.

Containerwoning

Bijzonder huis 3: Woonboot

Voor sommigen een alledaags gezicht, voor anderen het bijzondere huisje van hun dromen: de woonboot. ’s Ochtends je kopje koffie drinken en krantje lezen aan het water geeft een bevrijdend gevoel. Binnen deze sectie bijzondere woningen heb je nog speciale varianten, zoals de studentenboot en botel.

De prijzen van deze bijzondere woningen lopen erg uiteen. Een woonboot in een Amsterdamse gracht is een stuk duurder dan die in een kleinere stad. Je hebt in ieder geval een speciale hypotheek nodig, waarvoor je niet bij iedere bank terecht kunt.

Woonboot

Bijzonder huis 4: Boomhut

In een boomhut geniet je comfortabel van de natuur. En met een serieuze aanpak is een boomhut zeker niet alleen voor kinderen. De tv-serie Treehouse Masters is hier een goed voorbeeld van. Let op dat je bouwt op een legaal stuk grond, anders breekt de gemeente je boomhut weer af.

Je hebt veel materiaal nodig voor een boomhut. Je wilt hierop niet besparen door voor lagere kwaliteit te kiezen. Het zou zonde zijn als, na al die moeite, de boomhut binnen een mum van tijd uit elkaar valt. Een beetje boomhut kost zo’n 15.000 euro.

Boomhut

Bijzonder huis 5: Kubuswoningen

En dan natuurlijk de bouwkundige pareltjes van eigen bodem: de Kubuswoningen in Rotterdam en Helmond. Woon je hier, dan woon je tegelijkertijd een beetje in een boomhut. Iedere woning stelt namelijk een boom voor. Benieuwd hoe het er vanbinnen uitziet? Eén van de kubussen in Rotterdam is omgetoverd tot hostel. Boek er een nachtje en ervaar de Kubuswoning zelf.

De bijzondere huisjes zijn koopwoningen en kosten rond de 280.000 euro. Je vindt ze gewoon te koop bij verkoopmakelaars.

Kubuswoning

Zelf wonen in een bijzonder huis?

Houd dan de woningmarkt goed in de gaten. Er zijn makelaars die zich specialiseren in bijzondere woonobjecten. Houd wel rekening met een hoge hypotheek.

Sommige van deze woningen zijn zelf te bouwen, zelfs in je eigen achtertuin! Daarvoor heb je echter twee rechterhanden en een flink budget nodig. Je hypotheek verhogen is niet altijd een optie. Dit kan alleen met overwaarde. En dan is het nog maar de vraag of de hypotheek de bijzondere woning volledig kan financieren. Plan B is een lening. Hoewel de rente hoger is dan bij een hypotheek, helpt geld lenen vergelijken je de lening voordelig te houden. Dit doe je bijvoorbeeld op Geld.nl. Je vergelijkt daar het grootste aanbod leningen, dus zit er altijd wel een goede en voordelige lening tussen voor je unieke woning.

Op welke manier je de bijzondere woning van je dromen ook bemachtigt, wij hopen dat je hem vindt en dat je er jaren van geniet!

You may also like