sfeermakers in de slaapkamer

5 essentiële sfeermakers in de slaapkamer


Wil jij ook vrolijker wakker worden en met een goed gevoel naar bed gaan? Dan weet je waarschijnlijk ook dat dit niet zo vanzelfsprekend is als het lijkt. Helaas wordt er nog vaak te weinig aandacht aan de sfeer in de slaapkamer besteedt. Dit is toch enkel de ruimte waarin je slaapt? Waarom zou je dan extra aandacht aan de styling besteden? Wie dit denkt heeft het goed mis. Juist in de slaapkamer is het belangrijk om over voldoende sfeer te beschikken. Zo creëer je een oase van rust om heerlijk bij te tanken en even alle stress van de alledaagse dag van je af te schudden. In dit artikel zetten we de 5 belangrijkste sfeermakers in de slaapkamer voor jou op een rijtje.

1.    Dekbedovertrek

Een nieuwe dekbedovertrek kopen is een eenvoudige manier om meer sfeer in de slaapkamer aan te brengen. Kies voor een dekbedovertrek die bij de stijl en kleuren van de ruimte past. Ook voor een goede nachtrust is een fijn overtrek essentieel. Ben je zeer gevoelig voor allergieën? Kies dan voor een materiaal waar jouw huid goed op reageert. Zo verhoog je niet alleen de sfeer in de slaapkamer, maar geef je ook jouw nachtrust een flinke boost.

2.    Ruim op

Een kamer kan nog zo gezellig aangekleed zijn, maar als er overal rommel rondslingert heeft dit natuurlijk een enorme weerslag op de ruimte. Ruim daarom alles zorgvuldig op en geef spullen een vaste plaats in de ruimte. Creëer eventueel extra opbergruimte, zodat je los slingerende kledingstukken, schoenen en accessoires achter gesloten deuren kunt opbergen. Zoek tevens een plekje om dekbedden veilig op te bergen. Veel mensen maken tegenwoordig gebruik van een 4-seizoenen-dekbed. Hierdoor beschikken ze over meerdere lagen om altijd voor een gezond slaapklimaat te zorgen. Door deze achter gesloten deuren op te bergen, voorkom je dat de slaapkamer zeer rommelig oogt.

3.    Gebruik warme kleuren

Waar je in de meeste andere ruimtes juist liever lichte kleuren gebruikt is de slaapkamer bij uitstek geschikt voor donkere en warmte tinten. Donkere kleuren zorgen voor een relaxte en warme uitstraling. Bovendien moet je te felle kleuren vermijden, zodat je lichaam beter tot rust kan komen en je je nachtrust kan verbeteren. Vind je te veel donkere kleuren toch wat somber ogen? Leuk het geheel dan op met lichte accessoires. Je kunt er ook voor kiezen om één muur een donkere tint te geven en de rest licht te houden. Zo creëer je een mooi en sfeervol contrast.

4.    Maak gebruik van extra kussens

Plaats extra kussens in de slaapkamer. Dit is een relatief eenvoudige en goedkope manier om meer sfeer in de slaapkamer te krijgen. Kies voor verschillende structuren, materialen en kleuren om het bed direct een stuk knusser en gezelliger te maken. Bovendien kunnen deze kussens ook nog eens naast je gewone hoofdkussen voor extra slaapcomfort ingezet worden.

5.    Schaf een vloerkleed aan

Een vloerkleed kan eigenlijk niet ontbreken in de slaapkamer. Heb jij er ook altijd zo’n hekel aan om uit bed te stappen en direct met je voeten de koude vloer aan te raken? Met een groot en comfortabel vloerkleed is dit probleem voorgoed verleden tijd. Let er wel op dat je geen ‘badmatjeseffect’ veroorzaakt en kies voor een groot kleed. Deze mag best wel ruim onder het bed vallen. Zo maak je de slaapkamer direct een stuk sfeervoller en verhoog je eenvoudig het comfort!

You may also like