handige tips voor het kopen van babykleding

5 handige tips voor het kopen van babykleding


Shoppen voor babykleding is misschien wel het leukste om te doen tijdens (en na!) je zwangerschap. Ben je zwanger? Dan is de kans groot dat shoppen voor babykleertjes de komende maanden jouw ultieme hobby wordt. Wij lichten alvast een tipje van de sluier op: dit zal ook na je bevalling alleen maar aanhouden. De komende jaren staat in het teken van zorgen voor jouw kleine spruit en er ook nog eens voor zorgen dat jouw kleine er ook nog eens prachtig bij ligt. Maar waar let je eigenlijk op bij het shoppen voor babykleding? Laten we immers wel wezen: die kleine wolkjes staan werkelijk alles. En de talloze baby- en kindermerken maken de zoektocht er dan ook niet makkelijker op. Tip: past een bepaald merk perfect bij de lichaamsvorm van je baby? Bekijk dan ook of deze een kindercollectie heeft, zoals de baby- en kindercollectie van Vingino. Wij zetten alvast 5 handige tips voor het kopen van babykleding voor jou op een rijtje.

Vingino babykleding

#1 Laat de moeilijke kleertjes links liggen

Sommige merken en non-merken verzinnen de ingewikkeldste kleertjes voor baby’s, dit zien we zeker bij meisjeskleding. Knopen op de rug, missende druknoppen om de luier te verschonen en ga zo maar door. Deze kleding kan er nog zo mooi uitzien, maar is simpelweg gewoon niet praktisch. Uiteindelijk zullen deze prachtige kleertjes waarschijnlijk ergens achterin de kast verdwijnen en dat is uiteraard hartstikke zonde. Ga voor het gemak! Niet alleen prettig voor jezelf, maar ook voor je kleintje.

babykleding rok

#2 Haal voldoende in huis

Zeker als je het geslacht van je kleine wonder al weet is het belangrijk om genoeg in te slaan voor de eerste maand na de bevalling. Je zit dan immers zo op een roze wolk dat je geen tijd of zin hebt om ook nog eens na te denken over kleding kopen. Natuurlijk betekent dit niet dat je tig kleding moet kopen in 1 enkele maat. Ze groeien er uiteraard zo uit, maar de lades mogen best een beetje gevuld worden. Denk maar eens aan hoe vaak een baby wel niet spuugt op een dag of een ongelukkige luier heeft. Om te voorkomen dat je elke dag staat te wassen raden wij aan om zeker wel een stuk of 10 a 15 rompers in te slaan, 6 boxpakjes, 8 truitjes en 8 broekjes.

#3 Let op de materialen

Het is zeer belangrijk om op te letten welke materialen de kleding bevat die je voor je baby koopt. Wij raden aan om vooral voor katoen te gaan, omdat dit het materiaal is waar de meeste baby’s tegen kunnen. Je wilt immers niet dat ze een reactie krijgen op een specifiek kledingstuk. Ga ook niet voor dat ultra schattige spijkerbroekje in maat 50. Dat geeft niet alleen heel veel stress om aan te trekken, maar zit ook nog eens enorm vervelend voor je kleine wolk. Zodra je baby iets ouder wordt kan je langzaam gaan experimenteren met andere en stuggere materialen. Rond de kinderleeftijd kunnen ze vrijwel alles hebben, mits ze niet allergisch zijn.

#4 Ga voor effen

Er zijn tegenwoordig enorm veel felle kleurtjes en leuke prints verkrijgbaar op zowel baby- als kinderkleding. Uiteraard hartstikke leuk, maar vergeet niet dat je dit ook moet combineren. Een combinatie van 2 felle kleuren of drukke prints zorgt er al gauw voor dat je kleine er als een kleine clown bij ligt. Ga voor een effen kleur om het geheel te breken.

#5 Koop van alles en nog wat

Ben je uitgerekend in november? Dan is het goed te raden wat de temperatuur op dat moment zal doen. In april of september is dit al een stuk lastiger. Het kan enorm warm zijn, maar ook flink koud zijn. Zorg dat je daarom altijd van alles wat koopt, zodat je nooit misgrijpt. Tip: koop een vestje voor je kleine, zodat hij ook korte mouwen aan kan als de temperatuur iets minder is.

You may also like