must haves tuin

5 musthaves voor jouw tuin


Het aankleden van de tuin is jaarlijks weer een groot dilemma. Uiteraard wil je er niet alleen in de zomer goed bij zitten, maar ook in het najaar en de winter is het fijn om te kunnen genieten in eigen tuin. Heerlijk met een kopje chocolademelk en een dikke winterjas genieten van het najaarszonnetje. Iets mooiers bestaat er wat ons betreft niet. Het kan echter wel lastig zijn om de juiste spullen voor de tuin te vinden, zeker als daar vrijwel het hele jaar gebruikt van gemaakt moet worden. Planten gaan dikwijls dood en gras redt het ook niet tot het einde van de winter. In dit artikel gingen we op zoek naar de 5 musthaves voor eigen tuin. Lees je mee?

#1 Goedkoop kunstgras

Goedkoop kunstgras is de ideale oplossing voor iedereen die wilt genieten van de prachtige, natuurlijke uitstraling van gras, maar geen last wilt hebben van het nodige onderhoud. Kunstgras is de ideale manier om je gazon mooi en netjes te houden, zonder dat je daar al te veel voor hoeft te doen. Bovendien kan kunstgras ook gewoon blijven liggen in het najaar en de winter. Zo heb je alle seizoenen van het jaar plezier van een prachtig, groen gazon.

goedkoop kunstgras

#2 Design vuurschaal

Aankomende winter wil je er natuurlijk wel warmpjes bij zitten in de tuin. Een mooie vuurkorf of design vuurschaal mag dan ook zeker niet ontbreken in de tuin. Laad de schaal vol met duurzame houtblokken en geniet van een heerlijk knetterend vuurtje. Koop nog wat marshmallows en geniet van het heerlijke buitenleven in eigen tuin. Mooier dan dat wordt het niet!

#3 Tuinverlichting

Tuinverlichting kan zeker niet ontbreken in de tuin. Niet alleen uit praktisch oogpunt, maar ook omdat verlichting van essentieel belang is voor de uitstraling van de tuin. Met tuinverlichting biedt je jezelf de mogelijkheid om langere tijd in de tuin door te brengen. Zeker in het najaar kan het fijn zijn om te genieten van tuinverlichting. Het is dan immers sneller donker, maar het kan nog best geregeld mooi weer zijn. Hoe fijn is het dan om tot in de late uurtjes te genieten van een heerlijke nazomer? Een borrel en een snack erbij en je bent voorlopig helemaal klaar om optimaal te relaxen!

#4 Tuinmeubelen

Uiteraard kunnen tuinmeubelen niet ontbreken in de tuin. Je wilt immers iets hebben om heerlijk comfortabel op te zitten als je geniet van de heerlijke najaarszon. Kies bij voorkeur voor tuinmeubelen die goed tegen kille weersomstandigheden bestand zijn. Denk bijvoorbeeld aan tuinmeubelen van aluminium. Zo voorkom dat de meubels verweren en dat je ze uiteindelijk na een jaar weer weg kunt doen. Kunnen de meubels echt niet buiten blijven staan? Zorg dan dat ze je veilig opbergt op een droge plek. Dit kan een berging zijn, maar ook onder een overkapping in de tuin.

#5 Langbloeiende vaste planten

Met langbloeiende vaste planten zorg je het gehele jaar door voor wat kleur en sfeer in de tuin. In het voorjaar kan je hier wat extra seizoensplanten aan toevoegen, zodat je de bloeiperiode extra verlengd. Langbloeiende vaste planten zorgen het hele jaar door voor de benodigde sfeer. Zo kan jij rustig genieten van het buitenleven in eigen tuin!

aanleggen tuin

You may also like