relatiegeschenken

5 redenen om relatiegeschenken te geven


Er is steeds meer aandacht voor relatiegeschenken. Het is toch ook een mooi gevoel als je iets ontvangt waar best veel werk in zit en die precies op jou is afgestemd? Maar wat zijn nou de belangrijkste redenen voor het geven van een relatiegeschenk? Welke gedachte zit erachter en kan jij relatiegeschenken misschien ook gebruiken binnen jouw bedrijf? Waar denken we dan aan? Moeten we zelf aan de slag met T-shirts bedrukken of kiezen we voor een paar duizend pennen die zo uit de fabriek komen? Wij hebben alles voor jou op een rijtje gezet!

t-shirt bedrukken

Relatiegeschenken zorgen voor een fijne associatie met je bedrijf

Met een prachtige relatiegeschenk zorg je ervoor dat je klanten een fijne associatie krijgen met het bedrijf. Ze zullen een goed gevoel overhouden aan hun klandizie of contact met het bedrijf. In veel gevallen zullen ze het zelfs vertellen aan anderen. Dit resulteert dan ook nog eens in een goede naamsbekendheid. Tegen mond-tot-mondreclame kan immers niemand op.

Met relatiegeschenken spreek je iedereen persoonlijk aan

Je weet zelf heel goed welke doelgroep je bedrijf het meest aanspreekt. Hier kan je op in spelen door een relatiegeschenk uit te kiezen die prima bij deze groep past. Zo laat je zien dat je iedereen persoonlijk aanspreekt en hun interesses deelt.

Onderhoud relaties met een passend relatiegeschenk

In sommige gevallen komt een relatiegeschenk net op het juiste moment om een relatie te kunnen onderhouden. Zeg nou zelf: iemand die jou af en toe een klein presentje stuurt, zal je ook sneller blijven herinneren dan bedrijven waarvan je nooit meer iets hoort. Je zal dan ook eerder kiezen voor het bedrijf die af en toe nog iets laat horen of iets leuks opstuurt. Ook hier geldt weer het grote voordeel van naamsbekendheid.

Lage kosten en hoge opbrengsten

Natuurlijk speelt het algehele financiële plaatje ook een grote rol als het gaat om relatiegeschenken. Het voordeel van deze manier van reclame maken is dat het meestal helemaal niet zoveel kost. Je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, maar zolang je een grote bestelling plaatst zullen de kosten reuze mee vallen. Daarentegen krijg je er wel een heleboel voor terug. Klanten zullen sneller geneigd zijn om terug te komen bij jullie of zullen door mond-tot-mondreclame geïnteresseerd raken in jullie diensten. Een kleine investering dus voor een groot resultaat.

Laatste tip: wees creatief!

Natuurlijk kan je ervoor kiezen om voor de eeuwenoude pen te gaan met bedrukking, maar je kan ook creatiever te werk gaan. Hoe creatiever je bent, hoe sneller mensen je zullen herinneren. Hierdoor zal je al snel hele hoge ogen gooien en misschien verras je jezelf nog wel!

relatie geschenk idee

You may also like