5 tips om de mooiste zetel te vinden

5 tips om de mooiste zetel te vinden


Wanneer je een lange dag gewerkt hebt, is de zetel de ultieme plek waar je tot rust kan komen. Het is een meubelstuk dat erg aanwezig is in jouw interieur, daarom kies je best voor een zetel waarvan je volledig overtuigd bent. Een zetel die helemaal past bij jouw wensen en behoeftes. Het is dan ook niet altijd even makkelijk om een zetel te zoeken die perfect in jouw interieur past en waar je achteraf geen spijt van krijgt. Wij geven jou enkele tips mee die het kiezen van een zetel wat makkelijker maken. 

De bekleding van de zetel

Het is belangrijk om even na te gaan welk doel de zetel gaat hebben, op die manier kan je een juiste keuze maken omtrent de bekleding van de zetel. Ga je voor een robuuste zetel of een luxueuze zetel? Dan kies je best voor een lederen zetel. Hou ook rekening met huisdieren en kinderen, een fluwelen of corduroy zetel is in dat geval geen goed idee. Tegenwoordig bestaan er veel zetels waarvan je de hoezen in het wasmachine kan steken, ben jij iemand die wel eens morst? Dan is dit de perfecte oplossing voor jou!

Het model van de zetel

Wanneer we het over zetels hebben, denk je misschien wel aan de woorden ‘comfortabel’ en ‘rust’. Dat is precies wat een zetel moet zijn, hij moet lekker zitten zodat je helemaal tot rust kan komen. Maar denk er ook over na wie er in de zetel moet zitten, enkel jij en je partner? De kinderen? Het bezoek? Zorg ervoor dat je iedereen een plekje kan geven. Tegenwoordig zijn er veel opties die je hierbij kunnen helpen. Denk maar aan een modulaire zetel waarbij je zelf je opstellingen kan kiezen. Bij Urban Sofa zijn de mogelijkheden eindeloos.

De kwaliteit van de zetel

Kwaliteit is voor de meeste mensen een van de belangrijkste factoren die de doorslag kan geven bij de aankoop van een zetel. Een nieuwe zetel is namelijk in de meeste gevallen niet zo goedkoop. Het is dus belangrijk om te kijken naar de afwerking van de zetel. Ook kan je de zetel best eens zelf testen voor je overgaat tot aankoop. 

De kleur van de zetel 

Bij een echte speciaalzaak zoals Urban Sofa heb je een eindeloze keuze aan verschillende soorten kleuren. Je kan kiezen tussen een uitgebreid gamma en vindt dus zeker een kleur die bij jou past. Je kan de zetel als het ware helemaal zelf samenstellen en opbouwen. Kies zelf de stof, het model en de kleur. De kwaliteit is alvast gegarandeerd. Kies je voor een opvallende kleur zoals oranje, geel of blauw? Of ga je toch eerder voor de neutrale tinten zoals beige, wit of crème? Het is allemaal mogelijk!

De afmetingen van de zetel

Het is belangrijk dat je niet alleen kijkt naar het model, de kleur, de kwaliteit en de functie van de zetel. Ook de afmetingen zijn belangrijk. Het zou namelijk zonde zijn een zetel te kopen die achteraf gezien niet mooi in de ruimte past. Meten is weten in dit geval. Meet je woonkamer even op en teken het uit. Zo zie je direct welke afmetingen bij jouw zetel en ruimte passen. 

You may also like