50 plus en single

50 plus en single: zo weet je zeker dat je toe bent aan een nieuwe relatie!


Dating 50+, je ziet de advertentie voorbij komen en krijgt direct de kriebels. Inschrijven of toch maar niet? Dat is de twijfel die vrijwel direct door je hoofd spookt. Als 50 plusser is het niet eenvoudig om een nieuwe partner te ontmoeten. De meeste mensen in je omgeving zijn gesetteld en ook buitenshuis kom je weinig vrijgezelle mannen tegen. Hierdoor kan het voelen alsof je de enige vrijgezelle vrouw van boven de 50 bent. Gelukkig kunnen we je hierbij geruststellen, want het tegendeel is waar! Zeker doordat het aantal scheidingen op latere leeftijd steeds meer toeneemt, zien we juist in deze leeftijdscategorie meer vrijgezelle mannen en vrouwen.

Toch is daten op deze leeftijd niet zo eenvoudig als het lijkt. Je draagt immers enorm veel levenservaring met je mee en bent wellicht jarenlang met dezelfde man samen geweest. Dan kan het een flinke stap zijn om je in de datingwereld te begeven. Hoe weet je immers zeker dat je aan een nieuwe relatie toe bent? In dit artikel geven we een aantal tips.

Let niet op de omgeving

Laat je vooral niet gek maken door je omgeving. Al doe je er jaren over om weer toe te zijn aan een nieuwe relatie, neem hier alle tijd voor. De één vindt het prettig om na twee weken alweer op een 50 plus dating site te zitten en de ander heeft hier na vijf jaar nog moeite mee. Dit verschilt per persoon en is voor iedereen anders. Daarnaast bestaat er geen goed of kwaad. Neem daarom je tijd en wacht totdat jij er echt aan toe bent. Je start geen relatie omdat je niet alleen kunt zijn. Je begint hiermee omdat je de liefde van je leven wilt vinden. Overhaast daarom niks. Zo voorkom je een hoop pijn en teleurstellingen.

50 plus dating

Het verleden achter je laten

Als je ouder bent dan vijftig heb je al een half leven achter je. In dat leven heb je waarschijnlijk al heel veel meegemaakt. Niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook in relaties. Hierdoor is het niet gek dat je niet geheel onbevangen in een nieuwe relatie kunt stappen. Jouw levenservaring en bagage dragen bij aan de manier waarop je in een relatie staat. De belangrijkste vraag is dan ook: kan jij je verleden achter je laten om met enig vertrouwen in een nieuwe relatie te stappen?

Als je een relatie al met veel wantrouwen begint, is de kans klein dat deze zal slagen. Daarom is het belangrijk dat je de angst kunt loslaten. Natuurlijk zullen jouw ervaringen altijd van invloed zijn op jouw referentiekader, maar dit niet voor iedere relatie een belemmering zijn. Wanneer je moeite hebt om het verleden los te laten, kan het verstandig zijn om hier een therapeut voor in te schakelen. Door eerst het verleden te verwerken, ben je straks veel meer toe aan een nieuwe relatie. 50+ dating is dan de stap die je vervolgens kunt en mag nemen.

 

You may also like