6 gezonde hapjes voor tijdens je verjaardagsfeest

6 gezonde hapjes voor tijdens je verjaardagsfeest


Ben je jarig? Dan is het tijd om een feestje te organiseren! Wanneer je een feest organiseert is het altijd moeilijk om uit te kiezen wat voor hapjes je gaat serveren. Het kan soms lekkerder zijn om gezonde hapjes te serveren, dan bijvoorbeeld de simpele chips of chocoladepinda’s. Wil je graag inspiratie voor gezonde hapjes? Wij helpen je een handje! Lees verder voor 6 gezonde hapjes die lekker zijn voor tijdens je verjaardagsfeest.

1. Wraps

Wil je graag iets gezonds, maar ben je bang dat het saai wordt? Kies dan voor wraps. Iedereen vindt deze lekker en ze vullen ook nog! Je kan ze met verschillende dingen beleggen, zoals zalm, kip, geitenkaas of groenten. Combineer ook vooral verschillende ingrediënten. De schaal zal zo leeg zijn!

2. Chips en dip

Een ander gezond hapje dat niet zoet is, is chips met dip. Koop een aantal zakken Doritos en maak er een lekker dipje bij. Denk bijvoorbeeld aan guacamole, salsa of crème fraîche met chilisaus. Dit is een lekker hapje voor als je niet een simpele schaal met chips neer wil zetten!

3. Punch

Het is technisch gezien geen eten, maar er zit wel fruit in. Doe verschillende dranken en vruchtensappen in een grote kom en voeg hier allerlei soorten fruit aan toe, bijvoorbeeld sinaasappels en aardbeien. Dit is lekker fris om te eten, net als een fruitsalade, maar dan gemengd met drank!

4. Zelf iets bakken

Wanneer je niet zomaar iets op tafel wilt zetten maar iets meer moeite wilt doen, kan je ook zelf iets bakken! Haal je beste receptenboek uit de kast en zoek een lekker recept op voor een hapje. Maak bijvoorbeeld een quiche of gezonde muffins uit de oven. Naast dat je gasten zullen zien dat je er echt moeite in hebt gestoken, zijn zelfgemaakte hapjes altijd het lekkerst!

5. Stokbrood

Een simpel hapje wat altijd lekker wordt gevonden is stokbrood. Bak een paar stokbroden af en serveer het bijvoorbeeld met dipjes en smeersels, of kaasjes en lekker vlees. Zo kunnen mensen zelf hun favoriete hapje maken!

6. Kaas- of vleesplankje

Wil je iets meer uit de kast halen? Maak dan een lekker kaas- en/of vleesplankje klaar. Ga naar de kaasboer en kies een aantal verschillende Franse kaasjes uit. Of ga naar de slager en koop lekkere ham of worst. Serveer dit met toastjes of crackers erbij voor een heerlijk verjaardagsplankje!

You may also like