In 6 stappen het perfecte geboortekaartje

In 6 stappen het perfecte geboortekaartje


Ben jij op zoek naar het allermooiste, meest unieke geboortekaartje? Je wordt al snel overvallen door alle mogelijkheden en kiezen is dan niet makkelijk. Maar met onderstaand stappenplan wordt het een stuk eenvoudiger. Aan de slag dus!

Stap 1: Verzamel ideeën/voorbeelden

Al ruim voor de geboorte begin je met het verzamelen van ideeën en voorbeelden. Het meest handige is om hiervoor een bord op Pinterest te maken, bovendien vind je daar ook heel veel inspiratie. Zet alle kaarten die je mooi vindt in je map. Daarna kunnen jullie samen gaan sorteren. Deel de kaarten in op kleur: dan zie al snel wat je het mooist vindt qua kleurenpalet. De kaarten die afvallen kun je verwijderen of in een andere map zetten. Met de overblijvers ga je vervolgens verder selecteren.

Stap 2: Kies een vorm

Wanneer je het kleurenpalet hebt bepaald, ga je kijken naar de vorm van de kaart. Vierkante, dubbele kaartjes hebben het voordeel dat je ze makkelijk neer kunt zetten. Deze zijn daarom erg populair. Ook de staande, enkele kaart is veel gezien. Maar er zijn ook andere modellen, zoals met een ronde bovenkant, afgeronde hoeken of gegolfde randen. Bedenk daarbij wél dat je waarschijnlijk niet precies dezelfde kaarten zal kunnen bestellen en dat je zal moeten gaan voor het exemplaar wat het dichtst in de buurt komt. Op online sites, zoals CottonBird, kun je zien welke mogelijkheden er zijn en welk kaartje het meeste lijkt op jouw allermooiste ontwerp.

Stap 3: Kies een lettertype

Door bij je voorbeelden van stap 1 te kijken, krijg je ook een goed beeld van wat er mogelijk is op het gebied van lettertype op geboortekaartjes. Welke vind jij het mooist? Soms kun je deze helemaal zelf kiezen, maar vaak is bij elk ontwerp geboortekaartje een specifiek lettertype inbegrepen.

Stap 4: De tekst

Het ontwerp en uitvoering van je geboortekaartje heb je nu rond. Het is tijd om na te denken over de tekst die je erop wilt vermelden. Uiteraard is dat de naam van het kindje, de geboortedatum, namen van de ouders, broertjes en zusjes en jullie adres. Verder worden meestal ook de geboortegegevens vermeld, zoals tijdstip, geboortegewicht en -lengte. Dit is eigenlijk allemaal standaard. Waar je over moet denken is de extra informatie, zoals bezoektijden, gedichtje, telefoonnummers, cadeauwensen, etc.

Stap 5: Bestel een proefpakket

Wanneer je precies weet wat je wilt, is het slim om eerst proefkaartjes te bestellen. Je ziet de kaarten dat in het echt en kunt een beoordeling maken over papierkwaliteit en ontwerp. Als je ook wat dat betreft helemaal tevreden bent, kun je de voorbereidingen van je uiteindelijke bestelling gaan doen.

Stap 6: Bestellen

Kies je kaart, de vorm en layout en vul je teksten in. Doe dit allemaal heel zorgvuldig en kijk het nogmaals goed na. Kies ook de oplage en maak je bestelling compleet met adresstickers. Is alles perfect zoals jullie het willen? Zet alles klaar in je account, zodat je direct na de geboorte de kaartjes kunt bestellen en ze snel kunt versturen.

Alvast gefeliciteerd en veel succes!

You may also like