Acryl- en gelnagels. Ken jij de verschillen?

Acryl- en gelnagels. Ken jij de verschillen?


Steeds meer vrouwen kiezen voor het (laten) zetten van kunstnagels. Een logische keuze want kunstnagels blijven een langere tijd mooi. Ze hoeven niet dagelijks te worden bijgewerkt. Bovendien komen er steeds meer nagel gels die zorgen voor kunstnagels die er verbazingwekkend natuurlijk uitzien en voelen. Toch zijn er enkele verschillen tussen acryl nagels en gelnagels. Voor welke nagels ga jij?

De geschiedenis van de kunstnagels

Als je in de vorige eeuw werd geboren met kwetsbare en breekbare nagels dan had je pech. Je was min of meer gedwongen om ze kort te houden. Dat veranderde in de jaren zeventig toen de acrylnagel werd geïntroduceerd. De kunstnagel was in het begin echter vrij prijzig. De acrylnagel werd pas na jaren betaalbaar en interessant voor een breed publiek. In de jaren ‘90 kwam ook de gelnagel op. Beide soorten kunstnagels hebben gezorgd voor de enorme populariteit van de nagelsalons en nagelstylistes. Tegenwoordig doen steeds meer vrouwen hun nagels zelf, want alle producten die je daarvoor nodig hebt zijn online te vinden.

Wat is een acrylnagel?

Een acrylnagel wordt gemaakt door een speciale acrylvloeistof te mengen met acrylpoeder. De kunstnagel ontstaat door de gel laagje voor laagje aan te brengen. In tegenstelling tot de gelnagel hoeven deze nagels niet te worden gehard onder een lamp. De acryllak droogt aan de lucht. Dat houdt wel in dat er snel en secuur moet worden gewerkt omdat de acryl betrekkelijk snel droogt. Wil je zelf aan de slag met acrylnagels, oefen eerst of bezoek een paar keer de nagelsalon om de kneepjes van het vak te leren. Denk je dat je het nagelzetten onder de knie hebt, dan zijn er online praktische starterssets te koop.

Wat is een acrylnagel?

En wat is een gelnagel?

Net als acrylnagels, moeten gelnagels laag voor laag worden aangebracht. Gelnagels worden gemaakt van polymeerharsen. Deze harsen kunnen alleen uitharden met behulp van UV-licht. Dat geeft jou of de nagelstilyste meer tijd om de nagel aan te brengen of fouten te herstellen. Het mooie van gelnagels is ook dat ze er veel natuurlijker en dus ook mooier uitzien dan acrylnagels, zelfs zonder topcoat.

gelnagel

Waarom (geen) acrylnagels?

Om te beginnen is acryl, zoals de naam doet vermoeden, een chemisch product. Bij het zetten van de nagels komen er vaak onaangename chemische luchtjes vrij. Sommige mensen zijn er zelfs allergisch voor. Maar als de nagels zitten, dan zitten ze goed. Acrylnagels zijn zeer sterk en kunnen wel tot vijf weken zonder problemen blijven zitten. En je kunt ze gemakkelijk verwijderen; gewoon een kwestie van afweken. Maar acrylnagels zijn niet bepaald flexibel. Ze kunnen niet echt tegen een stootje en kunnen zelfs breken. Dus werk jij veel met je handen, dan kun je beter kiezen voor gelnagels. Ook voelen de nagels best dik aan waardoor ze minder lekker dragen.

Waarom (geen) gelnagels?

Ze zijn bijna niet te onderscheiden van echte nagels. Daarom zijn de gelnagels ook zo populair. Ze voelen ook dun aan een en kunnen In tegenstelling tot acryl tegen een stootje. Maar voor gelnagels moet je wel wat dieper in de buidel tasten. Ze blijven minder lang zitten en moet sneller worden bijgewerkt. Houd er rekening mee dat je minstens een keer in de drie weken naar de salon moet om ze bij te laten werken. Daarnaast is het in drie fasen aanbrengen een tijdrovende aangelegenheid. Gelnagels zijn dus niet geschikt voor mensen met weinig tijd of weinig geduld. Ook is het beduidend moeilijker om gelnagels te verwijderen. Ze moeten van de natuurlijke nagel worden afgevijld.

Worden het acrylnagels of toch gelnagels?

En ben jij er al uit? Weet jij voor welke nagels je gaat? Als je opziet tegen het zetten zelf, laat het dan door een professionele nagelstyliste doen. Als het de kosten zijn waar je tegenaan loopt, ga dan zelf aan de slag met een acryl- of gelnagelset. Er zijn meerdere webshops, zoals EasyNails. die nagelproducten aanbieden voor vriendelijke prijzen. Neem eens een kijkje en laat je vooral inspireren voordat je er mee aan de slag gaat.

You may also like