kiezen van een laminaatvloer

Advies bij het kiezen van een laminaatvloer


De afgelopen jaren heeft de laminaatvloer vrijwel alle andere vloersoorten verslagen op het gebied van populariteit. Niet geheel onterecht ook want naast een groot verschil in prijs bieden deze vloeren nog enorm veel andere voordelen. Of je nu gaat voor een goedkoop kliklaminaat of een laminaat van de allerhoogste kwaliteit, de voordelen blijven vrijwel hetzelfde. En dat is precies wat een laminaatvloer zo populair maakt! Bovendien passen deze vloeren ook nog eens in elk interieur en geven ze elke ruimte een geheel nieuwe uitstraling. In dit artikel besteden we aandacht aan de talloze voordelen van laminaatvloeren en leggen welke laminaatvloer geschikt is voor jouw woning.

Voordelen van een laminaatvloer

Een laminaatvloer biedt meer voordelen dan de meeste mensen denken. Wij hebben de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet:

  • Een laminaatvloer is kleurvast en kan vochtbestendig zijn: veel mensen kennen het argument dat een laminaatvoer slecht tegen vocht kan. Dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Inmiddels zijn er genoeg mogelijkheden om de naden vast te maken met een speciale lijm, zodat deze vloer ook gemakkelijk in vochtige ruimtes gelegd kan worden. Bovendien is een laminaat kleurvast, hiermee bedoelen we dat de kleur niet aangetast kan worden door blootstelling aan licht. Dit in tegenstelling tot houten vloeren die op langer termijn hun kleur verliezen.
  • Laminaatvloeren zijn beschikbaar in alle soorten en maten. Hierdoor kan je eindeloos variëren en vind je altijd wel een stijl en kleur die bij jou en je interieur past. Dit in tegenstelling tot veel andere vloersoorten die maar in een beperkt aantal kleuren en stijlen beschikbaar zijn.
  • De prijs van laminaatvloeren behoort zeker tot de voornaamste reden dat mensen hiervoor kiezen. Als we kijken naar de prijs-kwaliteitsverhouding zien we dat deze enorm goed is. Sommige laminaatvloeren gaan zelfs wel tot 25 jaar mee en dat zonder dat er veel onderhoud nodig is! Je krijgt dus zeker waar voor je geld.
  • Het plaatsen van een laminaatvloer doe je gewoon lekker zelf! Dit is zeker een groot voordele van een laminaatvloer en kunnen we dan ook niet onbenoemd laten. In tegenstelling tot andere vloersoorten is een laminaatvloer zeer gemakkelijk om zelf te leggen.
  • Hygiënisch: een laminaatvloer behoort tot de meest hygiënische vloersoorten die er zijn. Hierdoor is deze vloer ook uitermate geschikt voor mensen die kampen met een allergie. Dit omdat vuil en stof niet kunnen intrekken en daardoor gemakkelijk te verwijderen zijn. Bovendien is een laminaatvloer ook nog eens zeer gemakkelijk schoon te houden. Regelmatig stofzuigen is vaak al voldoende om de vloer mooi te houden.

Welke laminaatvloer is geschikt voor jouw woning?

Voordat je een laminaatvloer gaat aanschaffen is het allereerst belangrijk om het verschil te begrijpen tussen de duurdere en goedkopere laminaatvloeren. In de duurdere categorie zien we vooral hogedruk laminaat en in de goedkopere juist de lagedruk laminaatvloeren. Wat is het verschil? Bij een hogedruk laminaatvloer is de toplaag van de vloer extra beschermd, waardoor deze bestand is tegen vallende objecten. Wij raden aan om voor deze duurdere laminaatvloer te kiezen in druk belopen kamers, zoals de woonkamer. In andere ruimtes waar minder gebruik van gemaakt wordt is de lagedruk laminaatvloer voldoende.

You may also like