zo kies je dé perfecte jaloezieën

Advies: zo kies je dé perfecte jaloezieën


Jaloezieën zijn ontzettend veelzijdig en passen binnen vrijwel elk interieur. Het is dan ook niet gek dat steeds meer Nederlanders kiezen voor jaloezieën in hun woning. Jaloezieën bieden je de mogelijkheid om zelf, door middel van de stand van de houten lamellen, te bepalen hoeveel zonlicht je in huis haalt. Dit is best wel uniek als we kijken naar andere raambekleding soorten. Bovendien kan je zo zoveel mogelijk zonlicht in huis halen, zonder de voornaamste reden om voor raambekleding te kiezen uit het oog te verliezen: het waarborgen van de privacy. Met onderstaand stappenplan vind jij binnen mum van tijd de perfecte jaloezieën voor jouw woning!

Bedenk eerst welke jaloezieën bij jouw woning passen

Jaloezieën passen binnen de meeste woonstijlen. Dit komt voornamelijk doordat er ontzettend veel verschillende soorten beschikbaar zijn. Zo komen ze in verschillende materialen, stijlen en maten. Hierdoor is er vrijwel altijd wel een jaloezie te vinden, die past bij de uitstraling van jouw woning en het interieur. Zo zou je in een industriële woning waarschijnlijk sneller voor aluminium jaloezieën kiezen, terwijl je in een landelijke woning eerder voor de houten variant kiest. Zoals je kan lezen zijn er ontzettend veel verschillende soorten om uit te kiezen. Uiteraard komt elke soort ook met zijn eigen voor- en nadelen. Zo zullen houten lamellen om een ander onderhoud zorgen dan aluminium jaloezieën. Vraag in de winkel of webshop na wat de mogelijkheden zijn en hoeveel onderhoud er nodig is om jouw gekozen jaloezieën mooi te houden.

kiezen jaloezieen

De juiste kleur kiezen

Naast de uitstraling van de jaloezieën is het uiteraard ook belangrijk dat je na gaat denken over de kleur. Kleuren bepalen voor een groot deel de uitstraling van een woning. Het is dan ook van cruciaal belang dat de kleuren van de jaloezieën worden afgestemd op de rest van het interieur. Zo creëer je meer eenheid en sereniteit in huis. Bovendien kan je ook veel doen voor de grootte van een ruimte. Zo zal een donkere en zwaardere kleur de kamer een stuk kleiner laten ogen, bovendien geeft dit ook een geborgen uitstraling. Een lichte en vrolijke kleur laat de kamer optisch groter en frisser lijken.

juiste kleur jaloezieën

Tip: is jouw interieur een beetje gewoontjes en misschien zelfs wel een tikkeltje saai? Wil je het dolgraag wat spannender maken, maar heb je geen idee hoe je dat doet? Maak dan gebruik van jouw keuze voor nieuwe jaloezieën en breng wat meer contrast en speelsheid in de ruimte. Dit kan je doen door een totaal andere kleur dan de rest van het interieur te nemen. Denk er hierbij wel aan dat het geheel niet mag vloeken! Zorg dat de kleuren elkaar wel blijven complimenteren en tevens het nodige contrast bieden.

Jaloezieën inmeten

Als je eindelijk de keus hebt gemaakt voor de perfecte jaloezieën, is het uiteraard ook nog belangrijk dat deze goed passen. Je kunt ervoor kiezen om de jaloezieën in te laten meten door een professional, maar je kunt dit ook heel gemakkelijk zelf doen. Vraag eventueel om advies aan de leverancier van de jaloezieën op  als je deze zelf wilt inmeten. Zo weet je precies hoe je dit aan moet pakken. Vervolgens kan de leverancier de jaloezieën op maat maken. Zo passen zij perfect in jouw woning.

You may also like