Advies krijgen van een vloerspecialist

Advies krijgen van een vloerspecialist


Je kunt vele redenen hebben om een vloer te willen veranderen. Denk aan extreme situaties, zoals een overstroming in je huis, maar ook kleine veranderingen. Zo kan het zijn dat je vloer beschadigd is door jarenlang gebruik en het toe is aan wat anders. Daarnaast kan je vloer verouderd zijn en is het niet meer de trend van nu. Ook kan het zo zijn dat je net bent verhuisd naar een nieuwe woning en de vloer gewoon niet helemaal jouw stijl is. Ben je op zoek naar advies, omdat je zelf niet helemaal weet welke soort vloer geschikt is? Dan is het aan te raden om een vloerspecialist in te schakelen. Deze kan zowel advies geven voor de soort vloer, als het leggen of renoveren van een vloer. Of dit nou gaat om een vloer in je woonkamer of die van je slaapkamer, dat maakt niet uit.

Wat zijn jouw wensen?

Als je een vloerspecialist inschakelt, dan wordt er allereerst natuurlijk naar je wensen geluisterd. Zo kan het zijn dat je kleine kinderen hebt en een vloer wilt hebben dat bestand is tegen krassen en vlekken. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je een specifieke tint wilt dat goed aansluit bij je keuken of de rest van je meubels. Naast dat er rekening wordt gehouden met jouw wensen, is het ook belangrijk dat een vloerspecialist kijkt naar andere zaken. Zo wordt er rekening gehouden met eigenschappen van diverse materialen die en vloer bevat, maar ook of je wel of niet een vloerverwarming hebt. De ene vloer past beter bij een vloerverwarming dan de ander.

Kies voor een industriële look

Als het gaat om vloeren, dan kun je een hoop kanten op. Het is dan ook logisch dat je het lastig vindt om hier een keuze in te maken. Denk bijvoorbeeld alleen al aan het materiaal. Je hebt keuze in materialen zoals hout, steen of cement. Tegenwoordig vinden veel mensen het mooi als de basis strak en basic is, zodat je helemaal uit kunt pakken met je meubels. Denk bijvoorbeeld aan een gietvloer. Deze vloer is razend populair. Je kunt dit bijvoorbeeld goed combineren met een industriële look. Bij gietvloeren kun je ook nog kiezen uit diverse tinten. Denk aan de kleuren grijs, zwart, zand of bruin. Noem het maar op. Een stenen vloer kan wellicht wat kil overkomen, dus dit wordt vaak alleen in een keuken aangeraden. 

Extra bescherming

Een vloerspecialist zal jou ook adviseren of het beter is om een vloer te repareren of om voor een nieuwe te gaan. Een vloer repareren kost vaak meer moeite dan een compleet nieuwe vloer. Als je voor een nieuwe vloer gaat, dan is het aan te raden om na het leggen gelijk een beschermende coating erover heen te laten maken. Deze laag is gewoon doorzichtig, dus dit heeft geen invloed op de uitstraling van je vloer. Deze laag zorgt ervoor dat je vloer langer meegaat en de mooiheid langer behoudt. Dit is wel zo fijn, aangezien je een vloer vaak voor een lange periode behoudt.

You may also like