Afkortzaag

Afkortzaag kopen: hier moet je op letten!


Een afkortzaag is een machine die gebruikt wordt voor het afkorten van verschillen materialen. De gemotoriseerde machine behoort tot één van de populairste gereedschappen die hobbyisten en professionals aanschaffen. De afkortzaag kan voor verschillende situaties gebruikt worden. Het is dan ook niet voor niets vaak het eerste stuk ‘grote’ gereedschap dat hobbyisten aanschaffen. De meeste vrouwen draaien hun hand niet meer om voor het creëren van eigen meubels en woonaccessoires. Dankzij de afkortzaag is het mogelijk om materialen binnen mum van tijd af te korten, dat maakt het proces een stuk gemakkelijker. Ben jij van plan om binnenkort een afkortzaag te kopen? Wij vertellen je waar je op moet letten.

Denk aan de diameter van het zaagblad

Een afkortzaagmachine bestellen… het klinkt heel gemakkelijk maar als je niet weet waar je op moet letten, kan dit best lastig zijn. Bij het bestellen van een afkortzaag is het voornamelijk belangrijk om op de diameter van het zaagblad te letten. De diameter vertelt je hoeveel weerstand de zaag kan hebben. Voordat je de afkortzaag aanschaft is het belangrijk om na te denken over de materialen die je hiermee wilt zagen. Hoe groter de diameter, hoe hoger de zaagkracht is. Wil je met hoeken werken? Dan kan je er vanuit gaan dat de zaaghoogte altijd net iets kleiner valt, hou hier dan ook rekening mee voordat je een definitieve beslissing maakt.

Het vermogen van de motor

Ook het vermogen is van belang bij je uiteindelijke keuze. Als je de afkortzaag op regelmatige basis gebruikt om grote diameters te korten, zal je merken dat de motor sneller overbelast raakt. Natuurlijk houden fabrikanten hier ook rekening mee. Als de diameter van de zaag klopt, kan je er vanuit gaan dat deze ook bestand is tegen de door jou bedoelde werkzaamheden. Uiteraard zit er wel een verschil van kwaliteit tussen de verschillende afkortzagen. Zo ligt het wattage bij goedkopere modellen vaak een stuk lager dan bij de duurdere merken. Laat in de winkel of online goed informeren over de verschillen tussen bepaalde modellen. Bedenk tevens goed waar je het apparaat voor gaat gebruiken. Wil je deze slechts incidenteel gebruiken of ben je van plan deze op regelmatige basis in te schakelen? Dat kan de keuze voor een duurder of goedkoper model een stuk gemakkelijker maken.

De keuze voor een onderstel

Een onderstel maakt het je gemakkelijker om met de afkortzaag grote diameters te zagen. Toch zijn er ook veel vragen over de functie van het onderstel. Is het echt zo belangrijk om voor een groot onderstel te kiezen? Over het algemeen is het raadzaam om voor een onderstel met extra lang werkoppervlakte te kiezen, zeker als je vaak grote stukken zaagt. Hierdoor is het zagen een stuk comfortabeler en zal het eindresultaat mooier worden. Het is niet verplicht om een onderstel aan te schaffen. Toch raden wij aan om dit, zeker als je op regelmatige basis gebruikt maakt van de afkortzaag, wel te doen. Het biedt je lichaam niet alleen verlichting, maar stimuleert een gezonde werkhouding. De aanschafprijs haal je er gemakkelijk uit als je merkt dat vervelende rugpijn verleden tijd is!

You may also like