afslankshakes met water

Afvallen was nog nooit zo makkelijk


Vrijwel alle vrouwen hebben een haat-liefdeverhouding met hun gewicht. De één vindt zichzelf te mager en doet er alles aan om aan te komen, terwijl de ander al bij het kijken naar een chocolaatje een kilo lijkt aan te komen. Verantwoord afvallen is de afgelopen jaren nog nooit zo vaak besproken geweest. Online vind je de meest diverse technieken en diëten om zo snel mogelijk op je streefgewicht te komen. Desalniettemin hebben de meeste vrouwen nog steeds veel moeite om zich aan zo’n dieet te houden. Al dat lekkers weerstaan, dat is toch bijna niet te doen? Gelukkig zijn er genoeg manieren om blijvend gewicht te verliezen, zonder dat dit als een straf voelt. In dit artikel leggen we uit hoe je gemakkelijk en snel een paar kilo’s verantwoord kwijt kunt raken.

Meer water drinken

Je hoeft niet direct in het extreme te denken om een paar kilo’s kwijt te raken. Veel mensen maken de fout om direct hun hele eetpatroon om te gooien. Ze eten geen suikers, koolhydraten of vette maaltijden meer en houden zich strikt aan een gezonde levensstijl. Je zal hier uiteraard een hoop mee afvallen, maar is dit ook wel blijvend? De realiteit is dat je lichaam en geest naar deze ‘slechte’ voedingswaren gaat vragen. Hierdoor ben je sneller geneigd om in je oude eetpatroon terug te vallen, met alle gevolgen van dien. Wij raden dan ook aan om niet direct alles te veranderen. Laat je lichaam en geest wennen aan de veranderingen. Er zijn ook kleine dingen die kunnen bijdragen aan een gezonder voedingspatroon. De combinatie van afslankshakes met water wordt al tijden aangeraden om gezond en snel af te vallen. Afslankshakes kunnen gebruikt worden als vervanging van één maaltijd. Zo zorg je ervoor dat jouw calorie-inname op een dag beperkt blijft, zo hoef je verder nergens over na te denken en kan je gemakkelijk afvallen. Water zorgt ervoor dat jouw lichaam ontgift wordt. Daarnaast voel je je sneller vol als je bij elke maaltijd een fles water drinkt.

shake met water

Stop als je vol zit

Van huis uit krijgen we allemaal mee dat we ons bord helemaal leeg moeten eten. Dit zorgt er echter regelmatig voor dat je overvol raakt. Je hebt last van je buik, maag en gasvorming steekt de kop op. Door meer te eten dan waar je lichaam om vraagt, zorg je ervoor dat je sneller in gewicht toeneemt. Je lichaam heeft dit niet nodig en zet de energie om in vet. Door te stoppen wanneer je vol zit, zal je merken dat je gewicht af zal nemen. Hier hoef je dus niet eens anders voor te eten. Geniet van elke hap en laat je leiden door wat je lichaam je verteld. Vind je het moeilijk om iets te laten staan? Leg dan het eten op een kleiner bord, zo heb je het idee dat je van een vol bord zit te genieten, terwijl je eigenlijk kleinere porties eet.

Stel geen onrealistische doelen

Tegenwoordig vind je allerlei aantrekkelijke slogans online, bijvoorbeeld:10 kilo afvallen binnen een maand. Het klinkt natuurlijk hartstikke mooi als dat lukt, maar is het ook wel realistisch? Je bent dit gewicht niet in een maand aangekomen, dan is het toch ook niet logisch als je dit zo snel weer kwijtraakt? Bij verantwoord afvallen is het mogelijk om een halve kilo per week kwijt te raken, meer is niet nodig en ook zeker niet gezond. Neem de tijd en wen aan je gezonde voedingspatroon, die kilo’s komen vanzelf.

Bekijk ook “Wikipedia met verantwoord afvallen

You may also like