Ben jij al bekend met de etiquette voor het dragen van een ring?


Er zijn van die dingen in het leven waar we standaard regeltjes voor hebben. Zo kennen we bijvoorbeeld allemaal de etiquette die tijdens het eten geldt. Maar wist je ook dat er regels zijn voor het dragen van een ring? Nee? Dan ben je zeker niet de enige!

Accessoires zijn van essentieel belang om jouw outfit compleet te maken. De meeste vrouwen zweren dan ook bij het dragen van sieraden. Ringen zijn hierbij uitermate geliefd. Toch blijkt dat we in de praktijk nog wel eens de regels met betrekking tot het ring dragen uit het oog verliezen. Dit toffe sieraad komt namelijk met een flinke etiquette. Natuurlijk is het helemaal aan jou om je ringen te dragen zoals je zelf wilt, maar het is uiteraard wel leuk om je hier eens een keer in te verdiepen. Wij hebben de belangrijkste ‘regels’ op een rijtje gezet.

De juiste hand

Allereerst is het belangrijk om je ringen om de juiste hand te dragen. De meeste vrouwen houden hier vrijwel geen rekening mee. Hoewel sommige traditiegetrouw hun trouwring wel om de linkerhand dragen. Dit staat dan ook in de zogenaamde ‘etiquette’. Trouwringen en zegelringen voor mannen worden altijd aan de linkerhand gedragen. Alle andere ringen hebben geen specifieke plek. Je mag dus zelf weten of je die mooie ixxxi ring om de linker- of rechterhand draagt.

Sommige vrouwen geloven dat je een ring beter om je niet-dominante hand kan dragen. Maar hier staan geen regels over geschreven. Je mag dit dus dan ook helemaal zelf invullen. Bedenk goed wat jij het prettigst vindt zitten.

Ga voor een subtiele look

Over het algemeen wordt geadviseerd om een ring niet te veel te laten opvallen. Ringen dienen als accessoires. Dit betekent dus dat ze de outfit moeten versterken. Deze moet niet compleet overheersen. Hou het daarom zo subtiel mogelijk en laat de ring voor zich spreken. En dit betekent echt niet dat er een grote diamant op moet zitten. Een subtiele, stijlvolle ring doet wonderen voor iedere outfit. Daar is verder weinig voor nodig.

Maak een keuze tussen goud of zilver

Er staan geen regels voor het dragen van verschillende metalen. Toch houden de meeste mensen slechts één metaal aan. En dat is ook niet voor niets, want wanneer je voor beide metalen kiest kan dit een te rommelige uitstraling geven. Dit doet het totale effect van jouw sieraden teniet. Maak daarom van tevoren een keuze tussen goud en zilver en pas hier al je accessoires op aan.

Meerdere ringen? Verspreid ze!

Kun je nooit een keuze maken tussen al die prachtige ringen? Of wil je naast je trouwring graag nog een aantal ringen dragen? Geen probleem. Drie of meer ringen kunnen ontzettend stijlvol zijn. Het is hierbij echter wel belangrijk dat alles in balans blijft. Draag dan ook niet drie of vier ringen aan dezelfde hand, maar verspreid ze over allebei de handen. Dit geldt natuurlijk ook wanneer je naast ringen ook nog eens andere sieraden wilt dragen. Zorg er altijd voor dat er om beide armen sieraden aanwezig zijn en prop niet alles op dezelfde arm. Zo ogen je sieraden veel mooier en stijlvoller.

 

You may also like