aanschaf van tv beugels

Alles wat je moet weten over de aanschaf van tv beugels


Een mooi beeldbuis werd voorheen op een tv-meubel geplaatst. We wisten simpelweg niet beter. Bovendien leek het ophangen van een grote en zware televisie bijna ondenkbaar. Met de komst van de platte televisies en innovatieve ophangsysteem is dat tegenwoordig gelukkig wel anders. De tv beugel heeft zijn weg naar de Nederlandse woningen gevonden!

Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van een muurbeugel om hun tv aan te hangen. Niet gek, want hierdoor profiteer je van talloze voordelen. Zo bespaar je enorm veel ruimte, omdat je geen groot meubelstuk in je interieur hoeft te plaatsen. Ideaal voor kleine woningen dus! Daarnaast past een tv beugel ook perfect in de huidige strakke interieurs. Met een tv beugel maak jij jouw televisie eenvoudig onderdeel van het interieur, als strak en recreatief schilderij aan de muur. Maar wat moet je weten voordat je een tv beugel gaat aanschaffen? Wij zetten enkele belangrijke zaken voor jou op een rijtje.

Verschillende soorten tv beugels

Allereerst is het belangrijk om meer te weten over het brede assortiment. Als je besluit een tv beugel te kopen, zal je immers snel merken dat het aanbod veel groter is dan je waarschijnlijk had verwacht. Over het algemeen kunnen we de muurbeugels in drie categorieën onderverdelen:

  1. Draaibare tv beugels: deze beugels zijn, zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden, te draaien. Een tv beugel draaibaar is beschikbaar in meerdere varianten. Zo kan je kiezen voor een beugel met één of twee zwenkarmen en bestaan er zelfs soorten zonder zwenkarm die ook licht te draaien zijn. Bedenk daarom eerst goed waar je de tv beugel voor moet gebruiken en hoe wendbaar deze moet zijn. Zo maak je nooit de verkeerde keuze.
  2. Vaste tv beugels: vind je het niet nodig dat jouw televisie kan draaien of kantelen? Dan volstaat een vaste tv beugel. Deze beugels hangen zeer vlak tegen de muur, waardoor je de televisie onopvallend binnen het interieur verwerkt. Dicht tegen de muur aan zorgt voor een nette uitstraling, maar bedenk dat het zo wel lastig kan zijn om je kabels te bereiken. Hier moet dan ook nog een slimme oplossing voor bedacht worden. Al met al hangt jouw keuze ook af van het design van de televisie en wat je precies met de beugel hoopt te bereiken.
  3. Kantelbare tv beugels: deze muurbeugels vind je voornamelijk terug in de slaapkamer. Vaak wordt deze als de ultieme tv beugel plafond Door deze hier op te hangen en op de juiste manier te kantelen, kan je de televisie prima vanaf het bed zien. Hierdoor hoef je jezelf niet meer in een ongemakkelijke positie te manoeuvreren, maar kan je heerlijk van jouw favoriete films en series in bed genieten.

Verschillende soorten tv beugels

Tv beugel monteren

Het ophangen van een tv beugel is niet al te moeilijk. Zodra je over de juiste muurbeugel beschikt en ook de ideale kijkpositie hebt bepaald, kan je al gauw zelf aan de slag. Schroeven voor de montageplaat en een gebruiksvriendelijke handleiding worden vaak al meegeleverd. Een kind kan de was doen!

Let op: je wilt natuurlijk wel dat de tv beugel netjes hangt. Maak daarom altijd gebruik van een waterpas om je werk te controleren. Check tevens of de tv beugel stevig genoeg gemonteerd is. Zo weet je zeker dat er geen gevaarlijke en ongewenste situaties kunnen ontstaan.

You may also like