Anabolen voor vrouwen-

Anabolen voor vrouwen: welke bijwerkingen kun je verwachten?


Waar de meeste vrouwen juist hun uiterste best doen om zich nog vrouwelijker te voelen en hier soms cosmetische ingrijpen zoals een lipvergroting voor gebruiken, zien we ook dat er vrouwen zijn die een ander ideaalbeeld hebben. Zij doen er werkelijk alles aan om meer spiermassa te vergaren. Vrouwelijke bodybuilders zijn tegenwoordig dan ook helemaal niet zo gek meer. Natuurlijk zien we die verandering graag. We zouden immers geen echte feministen zijn als we deze verandering niet zouden toejuichen. Toch kleeft er ook wel een nadeel aan deze ontwikkeling.

Zo willen vrouwen niet alleen van meer spiermassa genieten door hard te trainen, maar gebruiken ze ook, om sneller resultaat te behalen, steeds vaker anabole steroïden. Overweeg jij ook om anabolen te gebruiken? Bedenk dan wel eerst goed welke bijwerkingen je kunt verwachten. Daarover vertellen we meer in dit artikel!

Invloed op de hersenen

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat anabolen van grote invloed op de hersenen kunnen zijn. Zo zien onderzoekers vaker agressief gedrag als de testosteronlevels worden aangetast. Ook vrouwen die hoge doseringen anabolen gebruiken, kunnen over hogere testosteronlevels beschikken. Juist omdat dit geen lichaamseigen stof is, of in elk geval in veel minder hoge mate voorkomt bij vrouwen, zien we dan ook degelijk veel gedragsveranderingen. Vrouwen zijn prikkelbaarder en uiten zich sneller agressief. Bovendien kunnen ze ook last krijgen van slaapstoornissen, depressieve fases of andere persoonlijkheidsveranderingen.

Gezichtshaar bij vrouwen

Als vrouw wil je hier waarschijnlijk niet over nadenken, maar het is wel de keiharde realiteit: door het gebruik van anabolen kun je namelijk te maken krijgen met ongewenste haargroei in het gezicht. Hierbij moet je niet aan enkele sprietjes op je bovenlip denken, maar gewoon aan een volwaardige snor of baard. Een man zal er nog jaloers op zijn! Zeg eens eerlijk: heb je dat er voor over om er nóg gespierder uit te zien? Ook een slechte adem en een zwaardere stem zijn bekende verschijnselen bij vrouwen. Denk daarom nog maar even een keer extra na voordat je besluit dat anabolen kopen een goed idee is.

Kaalheid

Alhoewel je misschien over meer ongewenste haargroei op je gezicht beschikt, zal het haar op je hoofd razendsnel uitdunnen. Niet alleen bij mannen, maar ook bij vrouwen bestaat namelijk een verband tussen het gebruik van anabolen en kaalheid. Doorgaan met anabolen kunnen de haarzakjes definitief laten afsterven, waardoor het ook later (indien je er over denkt om te stoppen) lastig wordt om je oude haardos weer terug te krijgen.

Hartproblemen

Dit is misschien wel de belangrijkste bijwerking van dit rijtje. En tevens een bijwerking waar iedere vrouw zich zorgen over moet maken. Overmatig gebruik van anabolen kan namelijk leiden tot hartproblemen. Dit komt voornamelijk door een forse stijging van het cholesterolgehalte in het bloed. Hierdoor ontstaan er ophopingen in het bloed, waardoor er beroertes kunnen ontstaan. Bovendien is gebleken dat de bloeddruk door het gebruik van anabolen zeer snel kan stijgen. Een constante hoge bloeddruk kan op zijn beurt weer leiden tot hart- en vaatziektes. Iets wat sowieso al doodsoorzaak nummer één bij vrouwen is.

Bedenk voordat je anabolen gaat gebruiken eerst goed of dit echt noodzakelijk is. Bereik je niet hetzelfde resultaat, door iets harder werken, door op de juiste manier te sporten? Zijn alle bovenstaande bijwerkingen het echt waard om anabolen als ondersteuning te gebruiken?

You may also like