Baardverzorging voor beginners

Baardverzorging voor beginners


Ken je dat? Dat je vriend éindelijk zijn baard laat staan en hij vervolgens al snel de ‘wildeman’ look omarmt? Veel vrouwen zijn in de veronderstelling dat het laten staan van een baard simpelweg een kwestie van niet scheren is. Hier komt echter veel meer bij kijken. Om een mooie baard te kunnen laten staan, moet deze op de juiste manier worden verzorgd. Dat vergt tijd, aandacht én de juiste producten.

Vind jij dat baardje stiekem wel erg leuk? Dan kun je hem hier best wel een beetje bij helpen. Voldoende kennis is hierbij noodzakelijk. Maar wat moet je weten over de verzorging van baardgroei? Hieronder ontdek je de een aantal tips voor beginners.

De juiste trimtools

Er zijn heel veel verschillende trimtools op de markt verkrijgbaar. Wat de beste keuze is, hangt voor een groot deel af van de persoonlijke voorkeuren van je vriend. De ene man zweert bij het gebruik van scheermesjes, de ander gebruikt zelfs een tondeuse om haargroei op het gezicht aan te pakken.

Houd er wel rekening mee dat kwaliteit meetelt. Met de beste tondeuse bereik je een veel beter resultaat dan wanneer je een basic apparaat aanschaft. Bedenk wel goed dat een tondeuse meestal te grof is voor millimeterwerk. Dit is eerder een apparaat voor de mannen met een dikke baard die deze snel willen bijwerken.

Uiteraard is een scheerapparaat ook een goede optie. Met een goed scheerapparaat ontstaan minder snel irritaties en kun je snel te werk gaan. Daarnaast zitten er verschillende standen op, waardoor je heel precies te werk kan gaan. Zeker wanneer je weinig ervaring hebt met het trimmen van een baard, kan een scheerapparaat uitkomst bieden.

Maar het is natuurlijk niet voor niets dat de meeste barbieren zweren bij traditionele scheermesjes. Bij juist gebruik creëer je zo het gladste resultaat. Toch zijn sommige mannen een beetje huiverig. Bang voor een geïrriteerde of kapotte huid. Bovendien kost het vaak meer tijd. Helemaal als je niet al te veel ervaring met scheren hebt. Een goed begin is het halve werk. Ga daarom in elk geval op zoek naar de beste scheermesjes, leer een aantal scheertechnieken en vraag eventueel om advies bij een barbier. Als je vriend het eenmaal onder de knie heeft, zal je merken dat zijn baard er nog nooit zo mooi uit heeft gezien.

Dagelijkse verzorging

De huid onder de baard is vaak droog en gevoelig. Soms is deze zelfs erg geïrriteerd. Geef je je vriend een kus? Dan voelt het soms net als een staalborstel. In dat geval is het hoog tijd om over extra verzorging na te denken.

Iedere man (met een baard) moet in elk geval goede baardolie in de kast hebben staan. Deze olie houdt de baard en de huid hieronder soepel. Je zal ook merken dat met de juiste verzorging de baard meer gaat stralen. Ook moet de baard als hij langer wordt vaker worden behandeld met conditioner en regelmatig gekamd worden. Als de huid en de baard mooi blijft, geeft dit direct een heel andere uitstraling. 

You may also like