Maak je bankstel alvast najaarsproof!


We willen er eigenlijk nog helemaal niet over spreken of überhaupt aan denken, maar het najaar is toch echt begonnen. Ondanks dat we de warme zomer nog maar net achter ons hebben gelaten is het belangrijk om nu al na te denken over het najaarsproof maken van je woning. Gelukkig brengt het najaar ook weer veel leuke dingen met zich mee! Hierbij denken we niet alleen aan het prachtige gezicht van vallende bladeren in alle kleuren, openhaarden die weer aan kunnen of pepernoten die weer in de supermarkt verschijnen, maar ook aan het najaarsproof maken van onze woning! Voordat dat echter kan gebeuren is het belangrijk om de woonkamer als eerste aan te pakken. Zoals we allemaal weten is het bankstel het middelpunt van de kamer, hier komt alles samen. In de zomer is de bank echter maar saai aangekleed. Kussens of een plaid ontbreken omdat dat gewoon te warm is en accessoires zijn ver te zoeken. Tijd om dat alvast aan te pakken.

plaids

De bank aankleden

Veel mensen vergeten het belang van de uitstraling van een bankstel. Dit terwijl het bankstel eigenlijk het meubelstuk is dat we het vaakst gebruiken in huis. Vergeet vooral niet al die gezellige avonden met familieleden en vrienden die je op deze bank hebt doorgebracht. Als de bank er niet uitnodigend uit ziet zal dit direct de sfeer beïnvloeden van de rest van de woonkamer. Maar hoe zorg je ervoor dat een bank er uitnodigend bij staat? Allereerst is het belangrijk om de bank eens flink onder de loep te nemen. Wat ontbreekt er eigenlijk aan? Misschien mis je wel kussens om heerlijk ontspannen tegen aan te zitten of liggen of komt de bank misschien wat gewoontjes over door het neutrale kleurgebruik? Dit en nog veel meer kunnen factoren zijn die de uitstraling van je woonkamer negatief beïnvloeden. Hier moet je dan ook verandering in aan brengen als je de gezellige najaarssfeer in huis wilt halen. Wat dacht je van verschillende kussens in een leuke en matchende kleurcombinatie? Dat geeft het bankstel al direct een andere uitstraling. Ook kan je ervoor kiezen om een plaid te gebruiken als decoratiestuk. Drapeer deze over de leuning van de bank en geniet van een warme uitstraling. Bovendien kan je deze er ook nog gemakkelijk bij pakken als de avonden plotseling kouder worden.

Gebruik een grand foulard

Het komt ook regelmatig voor dat een bank minder uitnodigend overkomt doordat deze gewoon ‘op’ is. Na jaren van trouwe dienst is de bekleding bevlekt en misschien zelfs wel gescheurd. Natuurlijk is de aanschaf van een bank niet zomaar iets en als de financiële middelen ontbreken is het lastig om de bank nog wat op te fleuren. Gelukkig is er een makkelijke en relatief goedkope oplossing: gebruik een grand foulard. Een grand foulard is een groot sierkleed dat gebruikt wordt om de bank of het bed meer uitstraling te geven. Maak het plaatje af met wat sierkussens en zet een paar kaarsjes neer om de najaarssfeer te proeven. Kijk jij niet stiekem ook al een beetje uit naar het najaar?

You may also like