MAKE-UP-TIPS-VOOR-EEN-MOOIE-SIMPELE-MAKE-UP-1

Basistips voor het aanbrengen van eyeliner


Om een aantrekkelijke uitstraling te krijgen met eyeliner, trek je een egale lijn langs het ooglid, waarbij je dun begint op het voorste derde deel van het ooglid en deze lijn geleidelijk steeds dikker aanzet naarmate je verder naar buiten toe werkt.

Creëer de lijn die jij wilt

Je kunt langs het gehele ooglid een lijntje trekken als je wilt, van de binnenste hoek naar de buitenzijde toe, of je kunt de lijn alleen op je ooglid aanbrengen bij de wimperaanzet.

Breng de lijn bij het onderste ooglid alleen aan op twee derde van de buitenzijde van je oog. Geef het lijntje op je onderste ooglid een minder harde kleur dan de lijn op je bovenste ooglid. Let er ook op, dat de twee lijntjes bij elkaar komen aan de buitenkant van het oog.

Hoe dik moet het lijntje zijn?

Over het algemeen wordt de dikte van het ooglijntje bepaald door de omvang van het ooglid – hoe groter de ooglidzone, hoe dikker het ooglijntje moet zijn. Hoe kleiner de ooglidzone, hoe dunner het ooglijntje moet zijn. Als je ooglid niet zichtbaar is, gebruik dan liever helemaal geen eyeliner.

Welke kleur eyeliner moet je gebruiken?

Voor een trendy uitstraling gebruik je een donkerbruine, grijze of zwarte kleur voor het bovenste ooglid en zachtere tinten, zoals goud of grijsbruin, kastanje, lichtbruin, lichtgrijs of zwartgrijs langs de onderste wimpers.

Met een eyeliner geef je de wimpers diepte en lijken ze voller. Als het ooglijntje een heldere kleur heeft of juist een pasteltint, zal deze kleur de aandacht trekken en niet je wimpers.

You may also like