keuken apparatuur

Batterijen vervangen van keukenapparatuur, waar let je op?


Als vrouw moet je overal aan denken in huis. Niet alleen of alles aanwezig is, maar ook of alles werkt. De keuken staat standaard bomvol met allerlei elektrisch keukenapparatuur. Deze apparaten zijn er om het koken een stuk gemakkelijker en leuker te maken. Als deze het niet doen, betekent het dan ook gelijk stress en gemopper in huis! Staat jouw partner ook al tijden te mopperen dat het keukenweegschaaltje het niet doet? Of is er ook nog ander apparatuur dat niet eens meer aangezet kan worden? Dan wordt het hoog tijd om ze eens te trakteren op een nieuwe batterij. Toch is dat ook niet zo makkelijk als het klinkt. Het vinden van nieuwe en kwalitatieve batterijen kan lastiger zijn dan je denkt. Het kopen van een 2430 knoopcel batterij wordt enorm lastig als je ziet hoeveel keus er wel niet is. Hoe bepaal je welke batterij en welk merk nou echt geschikt is voor jouw keukenapparatuur? Wij hebben een aantal handige tips verzameld, zodat het vinden van de juiste batterijen voortaan een stuk makkelijker is!

2430-2 batterij

A-merken zijn veel beter dan B-merken: feit of fabel?

Je hoort tegenwoordig enorm veel fabeltjes over het gebruik van batterijen. Zo wordt er vaak gezegd dat B-merken enorm gevaarlijk zijn, vanwege het risico op lekken, en totaal niet effectief werken. Maar wat is hier nu eigenlijk van waar? Laten we allereerst stellen dat B-merken tot wel 35% goedkoper zijn dan A-merken. Dit heeft veel te maken met de merknaam, maar ook wel een beetje met de kwaliteit. Zo is de levensduur van A-merk batterijen over het algemeen een stuk langer. Toch neemt dat niet weg dat B-merken zeker wel even goed kunnen werken. Uiteraard moet je wel rekening houden met een kortere levensduur, maar daar is de prijs ook naar. Dit fabeltje is vooral ontstaan door de verkoop van onbekende en (vaak) buitenlandse batterijen. Deze zijn geregeld gaan lekken, waardoor elektronische apparatuur zo weggegooid kon worden. Over het algemeen geldt dat B-merken niet onder doen voor A-merken. Wil je zeker zijn van een lange levensduur en verhoogde kwaliteit? Kies dan voor een A-merk. Ga je liever voor de goedkopere, maar toch veilige optie? Kies dan voor een B-merk. Wij raden wel af om te kiezen voor onbekende merken op vreemde webshops. Je weet immers niet of deze uitvoerig getest zijn en ook veilig zijn volgens de Nederlandse richtlijnen.

Haal hoogwaardige batterijen bij een speciaalzaak

Vind je het lastig om de juiste batterijen te vinden? Schaf ze dan aan bij een speciaalzaak of gespecialiseerde webshop, zoals de Knoopcelgigant. Zij kunnen je van advies voorzien als dat nodig is en je bent altijd verzekerd van een goede kwaliteit en levering.

Tip: haal de oude batterijen uit je keukenapparatuur en schrijf het type op een papiertje. Zo weet je precies naar welke batterijen je op zoek moet gaan en loop je niet het risico dat je een miskoop begaat. Snap je helemaal niks van al die verschillende cijfertjes en batterijen? Neem de oude batterij dan mee naar de winkel en vergelijk deze met de andere batterijen, zo weet je in elk geval zeker dat je de goede meeneemt.

You may also like