Beginnen met je eigenkas

Beginnen met je eigenkas!


Als je kijkt op de website lorangerie.nl zie je al snel hoe je het best gebruik kunt maken van ene eigenkas. Het is een leuke investering als jij van tuinieren houdt. De informatie die wordt gegeven op die site zorgt ervoor dat je alles kunt begrijpen over het hebben van een eigenkas. In dit artikel zullen we je wat extra tips en informatie geven over het beginnen met jouw eigenkas. Hier kan altijd even naar gekeken worden. Op die manier heb je namelijk een goed beeld van wat er jou allemaal te wachten staat met het onderhouden en planten in jouw eigenkas.

Kies de grootte van jouw kas

Afhankelijk van jouw plannen is het belangrijk om een keuze te maken in de grootte van jouw kas. Welke kas kies jij en waar wil jij gebruik van maken. Er zijn zoveel kassen die aan bepaalde eisen moeten voldoen. Een grote kas heeft natuurlijk ook veel meer tijd nodig en wordt het dus ook wel wat lastiger om mee te stareten. Er zijn wel veel mensen die kiezen voor een kleinere kas om mee te beginnen en daarna de overstap maken naar de grote kas. Door het kiezen van de grote kas wordt het ook interessanter om er wat meer mee te doen. Waarbij een kleinere kas ideaal is om mee te beginnen want zo kun je alle fijne kneepjes van het vak leren.

Drainage en aansluitingen

Het aansluiten van de kas op bepaalde voorzieningen is zeer belangrijk. Je moet ook zorgen voor een goed drainagesysteem. Als er een goed systeem ontbreekt, kan dit tot grote problemen leiden. Er wordt veel water gebruikt bij het gebruik van een kas en dit moet via het drainagesysteem goed worden verwerkt. Er zijn te veel voorbeelden waarbij het water voor overlast zorgde zodat de hele kas eigenlijk niet meer deed wat het moest doen.

Neem ook een kijkje naar de elektrische aansluitingen die je kunt maken voor de kas. De eigenkas is namelijk ook in gebruik voor meer mensen. De aansluitingen moeten toegankelijk zijn en de eigenkas van genoeg stroom voorzien. Het constant controleren van de temperatuur of het constant aanpassen van het licht kost gewoon veel energie en stroom. Neem daarom de juiste maatregelen om dit goed te doen.

Budget voor een eigenkas

Hoe ga jij om met het budget dat je ter beschikking hebt. Je wilt natuurlijk wel weten of er genoeg geld aanwezig is om jouw droom kas te bouwen. Je moet dus goed ijken naar het bedrag dat jij wilt of kunt spenderen aan de kas. Als je dit budget overschrijdt kan het natuurlijke slecht zijn voor je persoonlijke situatie.

Los van dat, is het gewoon slim om alvast te berekenen hoeveel jij wilt uitgeven aan je nieuwe hobby. Het is niet slim om al je geld erin te gooien terwijl dit niet nodig is. Ook door het budgetteren geef je jezelf ook de juiste voorbereiding die wellicht wel nodig is om jou te helpen bij het starten van dit geweldig project.

Het materiaal en design

Het hebben van een eigenkas is leuk en vooral iets dat je goed bezig houdt. Er zijn veel dingen waar je op moet letten als het op een eigenkas aankomt. Kijk ook naar het materiaal dat jij geschikt vindt voor jouw kas. Daarnaast is het leuk om een speciaal design uit te kiezen.

You may also like