Citroen-Monchoutaart met lemon curd- BrendaKookt.nl

Bereid zelf de lekkerste taarten en soepen voor Pasen


Door de perikelen omtrent corona moeten we weliswaar thuisblijven, maar dat betekent niet dat we de paasdagen ongemerkt voorbij hoeven te laten gaan. Het is een mooie gelegenheid om het thuis weer eens extra gezellig te maken. Met lekker eten en drinken worden de paasdagen thuis met het gezin evengoed een feest. Daarbij mag overheerlijk eten en drinken natuurlijk niet ontbreken! Dus knoop gauw je schort om, zet de oven en het fornuis aan én bedenk wat voor lekkers je gaat maken. Iedere liefhebber van koken vindt onder de leuke recepten op brendakookt.nl talloze gerechten. Wij doen je graag een paar suggesties aan de hand voor verrukkelijke MonChoutaarten en soepen vol van gezonde groenten.

Feestelijk tintje

Op feestdagen zoals Pasen doet een lekker kopje soep het altijd goed. Het is ook een prima manier om gezonde groenten te eten. Want in de bijzondere tijd waarin we op het moment leven, kunnen we wel een paar extra vitamines gebruiken. Courgettesoep maken kan op eindeloos veel manieren, omdat de smaak van courgette niet overheersend is. De soep is gemakkelijk te bereiden en bij Brenda Kookt vind je een grote variatie recepten. Zo is er een basisrecept en zijn er tal van recepten met variaties, om extra groenten, kruiden en toppings te gebruiken. Een recept voor soep met een feestelijk tintje is dat voor courgettesoep gebonden met een roux. Je kunt de soep een finishing touch geven met gerookte zalmsnippers, gebakken spekjes, ham of kip.

Courgettesoep maken

Romige taart

Ook met een taart uit eigen oven maak je iedereen blij. Op brendakookt.nl vind je jouw favoriete MonChoutaartrecept dat niet alleen lekker, maar ook leuk is om te maken! De bereiding gaat heel eenvoudig en neemt ongeveer een half uur in beslag. Daarna zet je de taart enkele uren in de koelkast om op te stijven. De heerlijk verse roomkaas MonChou is het hoofdingrediënt van de taart. Met deze smaakmaker die een frisse, romige smaak heeft, kan je eindeloos variëren. Voor de bodem gebruik je verkruimelde koekjes zoals biscuits, speculaas of Bastognekoek. Je kunt ook alle kanten op met de topping van de MonChoutaart. Die kun je beleggen met vers fruit zoals mandarijntjes, aardbeien, frambozen of blauwe bessen. Maar je geeft een MonChoutaart ook een onweerstaanbare finishing touch met een topping van karamel of chocolade. Met Pasen ga je natuurlijk voor de speciale citroen-monchoutaart. Keuze te over voor recepten om je vingers bij af te likken! Dat geldt bijvoorbeeld voor de MonChoutaart met Kinderbueno, de Oreo MonChoutaart of die met stroopwafels en karamel. Welk MonChoutaartrecept kies jij? Ren snel naar de winkel en haal de ingrediënten. Dan kun jij met pasen lekker aan de slag in de keuken.

 

 

You may also like