bescherm woning met veilige sloten

Bescherm uw woning met veilige sloten


Uw huis moet een veilige plek zijn. Daarom is het van belang te zorgen voor goede beveiliging. Veel mensen denken dat zij de beveiliging van hun woning op orde hebben. Dit blijkt echter lang niet altijd het geval te zijn. Zo kunnen inbrekers bij veel huizen relatief makkelijk binnenkomen. Dit doen zij niet alleen via een openstaand raam, maar steeds vaker via de deur. Goede sloten zijn daarom ongekend belangrijk om uw woning te beveiliging. Deze slotenmaker uit Den Haag vertelt u hier alles over in deze tekst.

Veel sloten zijn makkelijk te forceren

Lang niet iedereen weet wanneer een slot veilig is. Veel mensen denken dat dit al het geval is wanneer zij hun deur op slot kunnen draaien. Dit is absoluut niet zo. Inbrekers kunnen sloten tegenwoordig namelijk binnen een mum van tijd openen. Dit is voornamelijk het geval bij relatief oude sloten. Deze bevatten namelijk geen speciale bescherming, zoals anti-kerntrekbeveiliging. Een inbreker boort simpelweg uw slot door of trekt de cilinder uit uw slot. Zo staat hij binnen de kortste keren in uw woning.

slotenmaker huis

Kies voor sloten met een keurmerk

Veel mensen letten bij de aankoop van sloten op de prijs. Sloten zijn immers duur, dus het is mooi meegenomen wanneer u hierop kunt besparen. Verstandig is dit echter niet. Goedkope sloten zijn namelijk een stuk minder veilig. Wilt u echt veilige sloten hebben? Dan moet u dieper in de buidel tasten. Kies bij voorkeur voor sloten met een keurmerk wanneer u één of meerdere sloten gaat vervangen. Deze zijn namelijk uitvoerig getest en beschermen bijvoorbeeld tegen kerntrekken.

Plaats meerdere sloten

Vaak wordt gedacht dat één slot op iedere deur wel voldoende is. Dit is zeker niet het geval. Althans, wanneer u geen meerpuntssluiting heeft tenminste. Wanneer u slechts één slot op uw deuren heeft, kunt u uw deur maar op één punt afsluiten. Hierdoor heeft een inbreker aan een koevoet vaak al genoeg om binnen te komen. Plaats daarom ook bijzetsloten op de toegangsdeuren van uw woning. Maak daarnaast niet de fout om alleen uw deuren te voorzien van sloten, maar plaats ook beveiliging op uw ramen. Wanneer een inbreker via uw deur niet binnen kan komen, probeert hij het ongetwijfeld via het raam.

Hulp van een slotenmaker inschakelen

Heeft u geen idee wat veilig sloten zijn? Schakel dan de hulp in van een slotenmaker. Hij kan u van het benodigde advies voorzien. Daarnaast kan hij een inspectieronde maken door uw woning. Zo komen zwakke plekken meteen aan het ligt. Door een slotenmaker in te schakelen, kunt u de zwakke punten dus direct aanpakken. Zo is uw woning dus optimaal beveiligd.

You may also like