Bespaar energie met de juiste raambekleding


De voornaamste reden om voor een specifiek soort raambekleding te kiezen is omdat deze mooi en praktisch is. Maar heb je er ook wel eens bij stilgestaan dat je je energierekening drastisch kunt verlagen door middel van de juiste raamdecoratie?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, heeft zonwering en raamdecoratie het hele jaar door een praktische functie. Deze is niet alleen handig om de privacy te waarborgen of de zon buiten de deur te houden, maar ook om je ramen een extra isolerende laag te geven. We weten immers allemaal dat de meeste warmte uit de deuren, ramen en vloeren verdwijnt. Dankzij een isolerende laag door middel van raambekleding, zorg jij ervoor dat die warmte niet meer weg kan. Bovendien zal het ook minder snel tochten in huis. Dat merk je tijdens de koude wintermaanden én aan je portemonnee als de energieafrekening op de mat verschijnt!

Energiebesparende raambekleding

Gelden deze energiebesparende eigenschappen voor alles soorten raambekleding?  Daar kunnen we zowel ‘ja’ op ‘nee’ antwoorden. Vrijwel alle raamdecoratie is op zekere hoogte energiebesparend. Door iets voor je ramen te hangen, zal je merken dat warmte minder kans ziet om te ontsnappen. Het is wel zo dat er een aantal soorten raambekleding zijn die extra gericht zijn op het besparen van energie. Denk bijvoorbeeld aan shutters of overgordijnen. Deze beschikken over veel energiebesparende kwaliteiten. Je kunt je shutters online bestellen bij bijvoorbeeld Shutterkoning.nl. Let er wel op dat je de juiste afmetingen doorgeeft. Het is verstandig om een inmeetafspraak in te plannen met een specialist.

raambekleding

Energie besparen in de zomer

Tot nu toe hebben we enkel nog gesproken over de energiebesparende kwaliteiten van raambekleding in de winter. Betekent dit dat je alsnog veel energie verbruikt in de zomer? Zeker niet!

Dankzij raambekleding is energie besparen in de winter én zomer mogelijk. In de winter wordt de warmte zoveel mogelijk binnenshuis gehouden. Daarnaast heeft de buitenlucht geen kans om in huis te trekken. Dat laatste is ook belangrijk in de zomermaanden. Door de samenstelling van kwalitatieve raambekleding zoals shutters is het mogelijk om de warmte buitenshuis te houden in de zomer. Hierdoor zal je minder snel naar een airco of ventilator grijpen. Hiermee verlaag je gemakkelijk je energiekosten.

shutters energie besparen

Extra tips om energie te besparen met isolerende raambekleding

Uiteraard is het wel belangrijk dat je op de juiste manier omgaat met de raambekleding. Wij geven je extra tips om nog meer energiebesparende kwaliteiten uit jouw raamdecoratie te halen:

  • Doe in de wintermaanden de raambekleding tijdig dicht. Zodra de zon ondergaat is het juiste moment aangebroken om de raamdecoratie te sluiten. Dit staat niet alleen heel gezellig, maar zorgt er ook voor dat je extra kunt besparen op jouw energierekening.
  • Hang raambekleding nooit voor de verwarming. Dan is het zeer moeilijk om een woning warm te stoken. De raambekleding houdt immers alle warme lucht tegen. Houd de verwarming altijd zoveel mogelijk vrij, dit geldt ook voor grote meubels of accessoires.
  • Kies voor dubbelglas in combinatie met isolerende raambekleding. Zo geniet je pas écht van een hoger wooncomfort en een lage energierekening!

You may also like