Besparen op kleding en schoenen

Besparen op kleding en schoenen: zo doe je dat!


Ben je op zoek naar een nieuwe outfit of een nieuw paar schoenen? Dan zal je wellicht denken dat dit best een uitgave gaat zijn. Een simpel shirt kost tegenwoordig al snel twee tientjes. Laat staan als je een complete outfit en schoenen moet kopen. Ondanks dat we het liefst ieder jaar over een geheel nieuwe garderobe beschikken, zijn onze financiële middelen meestal niet toereikend genoeg. Gelukkig is het wel mogelijk om nieuwe items te kopen, zonder dat je direct een fortuin kwijt hoeft te zijn. In dit artikel geven we tips om te besparen op kleding en schoenen.

Besparen op schoenen

Besparen op schoeisel is vaak geen goed idee. Je moet immers nog veel langer met je voeten doen en ongemak tijdens het lopen kan zeer onprettig zijn. Het gevolg is dat je goedkope schoenen koopt en deze vervolgens alleen maar in de kast laat liggen. Daarom raden wij aan om schoenen altijd in de sale te kopen. Zo beschik je alsnog over een kwalitatieve schoen, maar tegen een veel scherpere prijs. Zo zijn Shabbies enorm praktische schoenen, maar komen ze met een redelijk prijskaartje. Wanneer je echter de sales afwacht en enkele maanden spaart, zijn deze zeer betaalbaar. Bovendien geniet je jarenlang van deze schoenen, zodat de noodzaak om schoenen te kopen ook afneemt. Op de lange termijn bespaar je dus juist geld uit. Dit is ook een goed argument voor je klagende partner als je weer met een nieuw paar schoenen op de proppen komt!

Besparen op schoenen

Shabbies

Besparen op kleding doe je zo

Op kleding kan je enorm veel geld besparen. Als je maar weet waar je op moet letten. Wij zetten de belangrijkste tips voor jou op een rijtje:

  • Maak een shopping list! Net als bij het boodschappen doen, moet je nooit zonder lijstje van huis vertrekken. Wanneer je in een winkel vol geweldige kledingstukken staat, is de kans groot dat je dingen koopt die je eigenlijk niet nodig hebt. Zitten je jeans niet meer lekker of heb je juist een paar nieuwe shirts nodig? Schrijf dit dan op en koop enkel de items die op je lijst staan. Zo voorkom je onnodige aankopen en bespaar je op de lange termijn veel geld uit.
  • Shop altijd samen met iemand die kritisch naar de kledingstukken wilt kijken. Als je alleen gaat winkelen, ben je sneller geneigd om dingen te kopen. Samen met iemand anders let je toch een beetje op je uitgavenpatroon. Zeker als die persoon je wijst op het budget. Misschien toch een goed idee om je partner mee te nemen! Dat is niet alleen veel gezelliger, maar ook nog eens een stuk voordeliger.
  • Shop alleen maar in de sale. Deze tip is misschien voor de hand liggend, maar kan heel veel geld schelen. Vaak beschikken wij vrouwen over een zeer uitgebreide garderobe en kunnen we het echt wel uitzingen totdat de sale begint. Het vergt engelengeduld, maar de hoge kortingen zijn zeker de moeite waard. Koop bijvoorbeeld een nieuwe winterjas in de dames jassen outlet. De korting kan soms wel tot 70% oplopen! Zo ben jij alvast klaar voor de volgende winter.

besparen op kleding

 

You may also like