beste dames laarzen

De beste dames laarzen voor het najaar


Wie de afgelopen week uit het raam heeft gekeken kan het niet zijn ontgaan: de zomer is afgelopen en de herfst is begonnen. Flinke buien en gure wind wisselen elkaar af. Je leuke hakken en zomerse jurkjes kunnen terug de kast in. Het najaar is officieel begonnen.

Maar dat betekent niet dat we nu allemaal treurig binnen gaan zitten! In tegendeel. De herfst is vaak de mooiste periode om heerlijk de natuur in te gaan. Juist in deze periode kun je optimaal genieten van een prachtige boswandeling vol met paddenstoelen en mooie oranje bladerdekens.

Je kunt echter pas genieten van al dat natuurschoon als je goed bent voorbereid. Het lijkt ons dan ook niet verstandig om je nieuwe witte gympen aan te trekken. De bospaden zijn voorzien van een dikke laag modder vol met diepe plassen. Als je hier heerlijk ongedwongen doorheen wil wandelen zit er maar één ding op: een stevig paar laarzen aan doen.

Waarom goede laarzen belangrijk zijn

Met lekkere laarzen kun je ongestoord door de prut banjeren zonder dat je last krijgt van vieze enkels en natte voeten. Met name de hoge schacht zorgt ervoor dat je warm en droog blijft. Natuurlijk kun je voor een paar tientjes al een stel kaplaarzen kopen bij het plaatselijke tuincentrum. Dit type laarzen is geschikt om even wat bladafval op te ruimen rond het huis, maar niet om een wandeling op te maken van een paar uur. De laarzen sluiten onvoldoende aan en de zolen dempen amper. Heb je behoefte aan pijnlijke voeten vol met blaren? Ga dan een tocht maken op eenvoudige regenlaarzen.

Nee, beter kun je investeren in een goed paar laarzen van betere kwaliteit. Hoogwaardige leren of rubber laarzen zijn speciaal ontworpen om lange afstanden op af te leggen. Ze dragen dusdanig comfortabel dat je ongestoord kunt genieten van de omgeving. Hierdoor is de kans groot dat je sneller naar buiten gaat ongeacht de weersomstandigheden. Heerlijk toch?

Goede outdoor laarzen zijn op te delen in twee categorieën: leren laarzen en rubber laarzen. We zullen beide categorieën aan je toelichten.

Leren laarzen van bijvoorbeeld Dubarry

Veel dames geven de voorkeur aan leren laarzen. Dit omdat deze enerzijds beschermen tegen nat weer, en anderzijds modieus ogen. Het oog wil tenslotte ook wat. Een goed voorbeeld zijn Dubarry laarzen. Dubarry is een Iers merk en maakt hoogwaardige dames laarzen van prachtig leer. Dit geeft een klassiek Engelse look aan de laars wat veel vrouwen aanspreekt. Daarnaast lopen ze heerlijk en zijn ze waterdicht. Best of both worlds zou je kunnen zeggen.

Rubber laarzen van Chameau of Aigle

Zijn de leren laarzen van Dubarry iets té klassiek voor je? Ga dan voor een mooi paar rubber laarzen. Met name laarzen van natuurrubber hebben een hoog draagcomfort en gaan lang mee. Twee merken die hierin uitblinken zijn Le Chameau en Aigle. Zij maken rubber laarzen met de hand waardoor elke laars uniek is. Dankzij de dempende werking van de zool en de goed aansluitende schacht kun je er uren op lopen zonder last te krijgen. Met dit type laarzen hoef je geen plas of poel te omzeilen, je gaat er gewoon dwars doorheen!

You may also like