De beste servies trends van 2019!

De beste servies trends van 2019!


Professionele koks weten het al heel lang: de gerechten op de borden spelen niet meer alleen de hoofdrol, ze worden bijgestaan door de keuze voor het servies. Dit geldt ook in het alledaagse leven. De borden en kommen waarvan je eet zijn net zo belangrijk als het gerecht wat geserveerd worden. Ze leveren niet alleen die huiselijke sfeer waar je naar op zoek bent, maar bieden ook functionaliteit en sfeer binnen de eetkamer. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden van servies ontzettend divers. Van een chic gedekte tafel tot serviesgoed van natuurlijke materialen, alles is mogelijk en ieder serviesgoed biedt een nieuwe uitstraling. In dit artikel vertellen we je meer over de beste servies trends van 2019!

Oer-Hollands tafelen met boerenbont servies

Boerenbont servies, je zal het vast wel een keer gezien hebben. Wellicht in je ouderlijk huis of bij je grootmoeder. Dit servies straalt de Hollandse glorie uit. Een avondje boerenkool met een kuiltje jus en rookworst eten en een oer-Hollands bord mag niet ontbreken. Dit serviesgoed straalt niet alleen de nodige nostalgie uit, maar geeft je ook nog eens een warm en huiselijk gevoel. Bovendien is boerenbont servies van hoogwaardige materialen vervaardigd, zodat je geniet van stevigheid en een lange levensduur. Oer-Hollands tafelen met boerenbont servies mag zeker niet ontbreken in dit rijtje, ook in 2019 is dit serviesgoed nog steeds immens populair.

Natuurlijke materialen en kleuren

Natuurlijke materialen passen helemaal binnen de huidige woontrends. Het is dan ook niet gek dat we deze trend ook in het serviesgoed terug zien. Vooral keramiek, aardewerk en hout is enorm populair. Hierbij zien we tevens dat het kleurgebruik ook heel natuurlijk wordt gehouden. Zo zijn lichte aardetinten favoriet voor een rustgevende en chique uitstraling aan tafel.

Back to the seventies met retro serviesgoed!

Back to the seventies… veel mensen kunnen er alleen maar van dromen. Dit waren de jaren van kleur en gezelligheid. Niet alleen op straat, maar ook in huis. Retro is anno 2019 weer helemaal in. We struinen massaal kringloopwinkels af naar bijzondere producten uit deze tijd. Ook het serviesgoed wordt niet vergeten.

Kenmerkend voor retro zijn de enorm felle kleuren. Zo zijn groen, blauw of oranje enorm populair. Deze kleuren kunnen eenvoudig met andere neutrale kleuren gecombineerd worden. Ook als je over een rustige eetkamertafel beschikt, kan het retro servies zo de stijl complimenteren en leven in de brouwerij brengen. Bij retro serviesgoed zien we vooral borden, schalen en kannen met kleurverloop. Dit zijn immers de ingrediënten voor een echte retro tafel. Goed voor een geweldige avond back in the seventies!

Chic tafelen in eigen huis

In de hedendaagse woontrends zien we steeds vaker dat een warme en luxe uitstraling gewenst is. Zo ook bij jouw keuze voor serviesgoed. Kies voor warme en donkere kleuren om de chique uitstraling te complimenteren. Zo geniet je van het restaurant- of hotelgevoel in eigen huis. Chic tafelen hoeft helemaal niet duur te zijn! Kook de sterren van de hemel, nodig je beste vrienden uit en geniet van jouw serviesgoed. Chic tafelen in eigen huis is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

You may also like