Dit zijn de beste tips om een vieze lucht in huis te verhelpen

Dit zijn de beste tips om een vieze lucht in huis te verhelpen


Er is niets zo onaantrekkelijk als een vieze lucht in huis. Het vervelende is dat je dit vaak zelf na een lange tijd niet meer merkt. Als je continu in dezelfde lucht verblijft, dan zal je hier uiteindelijk aan gewend raken. Pas als je een tijdje niet meer thuis bent geweest en vervolgens van buiten naar binnen loopt, dan zal de penetrante geur je direct opvallen. Bedenk nu eens hoe dat is voor mensen die op visite komen. Iets waar je uiteraard niet aan wilt denken. Jouw huis is jouw veilige haven. Dit moet niet ruiken alsof er iets ligt te rotten of alsof dieren hier continu hun urine verspreiden.

Een slechte geur in huis kan jouw woning al direct een slechte reputatie geven. En stiekem jouzelf ook. Want hoe hygiënisch is iemand als het huis zo vies ruikt? Daarom hoog tijd om dit ietwat gênante probleem aan te pakken. Hier volgen de beste tips om een vieze lucht in huis te verhelpen.

Bepaal de locatie

Bepaal allereerst waar de vieze geurtjes precies vandaan komen. Wanneer beneden geen tussenruimtes aanwezig zijn, dan is de kans groot dat luchtjes uit de keuken ook in de woonkamer aanwezig zijn. Probeer daarom eerst te achterhalen waar de ergste geuren vandaan komen. Zo kan je vervolgens gemakkelijker op zoek gaan naar een goede aanpak voor deze specifieke ruimte.

Nare geurtjes in de keuken

Nare geurtjes in de keuken komen veel voor. Als je iemand bent die graag kookt en experimenteert is de kans groot dat er nogal eens wat geurtjes blijven hangen. Bovendien komt het ook regelmatig voor dat mensen vergeten om de vuilniszak tijdig te vervangen, een rottende appel in de fruitmand vergeten of de koelkast niet regelmatig schoonmaken. Zelfs het laten liggen van een veelgebruikte vaatdoek kan al effect hebben op de lucht in de keuken. Ga daarom je neus achterna en ontdek waar je de geur het sterkst ruikt. Vaak is het in de keuken een kwestie van tijdig weggooien, vervangen en schoonmaken.

Hou er tevens rekening mee dat je voldoende moet ventileren in de keuken. Doe je dit niet, dan wordt het een wirwar van verschillende geuren en dit levert een wat minder smaakvolle geurprofiel op.

De badkamer

De badkamer is nog zo’n plek die al snel de boosdoener is van nare geurtjes. Logisch ook, want dit is de plek waar je niet alleen je dagelijkse behoeftes doet, maar ook jezelf wast na een lange werkdag. De plek die eigenlijk steeds viezer wordt, naarmate jij je steeds vaker wast. Het grootste probleem van badkamers is dat ze meerdere malen per dag erg vochtig worden. Wanneer dit vocht nergens heen kan, zal dit nare geurtjes opleveren. Bovendien is dit ook erg slecht voor de gezondheid, omdat er zo zelfs schimmelhaarden kunnen ontstaan. Met alle gevolgen van dien. Zorg er daarom voor dat jouw badkamer goed geventileerd wordt. Alleen een raampje openzetten is in de meeste gevallen niet voldoende. Kies daarom voor een speciale ventilator, zodat je de badkamer altijd vrij van schadelijke stoffen en nare geurtjes houdt.

You may also like