Beter voor het milieu, goed voor je haar


Een goede haarverzorging is van essentieel belang. De uitspraak “als je haar maar goed zit” wordt niet voor niets dikwijls gebruikt. Bij vrouwen resulteert dit vaak in een breed scala aan haarverzorgingsproducten. Ze zijn dagelijks in de weer met verschillende soorten shampoo, conditioner en meer. Toch vergeten we hierbij wel iets cruciaals; wat voor invloed heeft ons gedrag eigenlijk op het milieu? Al deze verzorgingsproducten worden meestal in een plastic flacon geleverd. We zijn allemaal bekend met de zogenaamde ‘plastic soep’ die de zee voor moet stellen. Hier hebben wij zelf invloed op. Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders per persoon gemiddeld 165 kilo aan plastic verpakkingen per jaar gebruikt. 50% daarvan wordt slechts één keer gebruikt voordat het bij het afval belandt. Dat is natuurlijk ontzettend zonde. Maar waar maak je het verschil? Begin klein is ons motto. Begin daarom bij je haar. Beter voor het milieu, goed voor het haar. Hoe pak je dat aan?

Zero waste met Shampoo Bars

Op Shampoobars.nl vind je enorm veel haarverzorgingsproducten die met het oog op het milieu ontworpen zijn. Deze producten worden stuk voor stuk met volledig biologisch afbreekbaar materiaal verpakt. De verpakkingen die gebruikt worden, zijn volledig van gerecycled materiaal gemaakt. Hierdoor spreken we van zero waste. Daarnaast zijn de producten zelf ook nog eens zeer milieuvriendelijk.

De Shampoo Bars kunnen nog het beste vergeleken worden met een handzeepje of bruisbal. Als deze met water in aanraking komt, geeft hij schuim af en kan deze gebruikt worden om de haren te wassen. In tegenstelling tot gewone shampoo gaat een Shampoo Bar ook nog eens zeer lang mee. Gemiddeld drie keer zo lang als bij een gemiddelde shampoo fles! En dat ook nog eens tegen een zeer scherpe prijs. Hierdoor geniet je van scherpe prijzen en draag je ook nog eens je steentje bij aan het milieu.

Zero waste met Shampoo Bars

Verschillende soorten

Het is natuurlijk niet voor niets dat we zo vaak zwichten voor verschillende haarproducten. Deze pronken immers vaak met aantrekkelijke reclameteksten. Denk maar eens aan ‘beste haarverzorging voor droog en beschadig haar’ of ‘shampoo voor gekleurd haar; geniet 3 keer langer van je nieuwe haarkleur!’

Gelukkig zijn er bij milieuvriendelijke haarverzorgingsproducten ook heel veel verschillende soorten te vinden. Belangrijk is wel dat je bedenkt hoe belangrijk bovenstaande shampoos zijn. Helpen ze daadwerkelijk of kunnen we spreken van een mooi reclamepraatje om je over te halen om tot aankoop over te gaan? Helaas kunnen we vaak spreken van het laatste. Die verschillende soorten shampoos zijn vaak meer voor je eigen beleving gekocht. Niet omdat ze extra goed werken. Shampoo is shampoo. Bij de natuurlijke lijn van Shampoo Bars vind je ook enorm veel verschillende soorten. Niet met pronkende reclameteksten, maar wel met allerlei heerlijke eigen geuren. Want zeg nou zelf; het is wel belangrijk dat je haren lekker ruiken. Aangezien een geur heel persoonlijk is, is het fijn als je over een brede collectie kunt kiezen. Met Shampoo Bars kies je dan ook niet alleen voor milieuvriendelijkheid, maar ook voor enorm veel keuze!

Verschillende soorten shampoo bars

You may also like